Kändisjakt

Idag blev det lite kändisjakt. Fick tips av Wictors kompis att en ny film skulle ha premiär på en av biograferna här i Westwood. Push, verkar inte vara nån höjdarfilm, men ändå. Traskade dit för att kolla läget och spana kändisar. Överskattat, men ändå något man kanske bör ha varit med om här i kändisfixerade Hollywood-trakterna. Inga superkändisar med i filmen, väl dock Dakota Fanning och Djimon Hounsou.
Imorgon: fredag och därmed andra praktikveckan avklarad! Tiden går fort!


Bilder från i lördags

    
I Hollywood                                                   Kodak theatre

   
Min jakt på Britney har börjat..!                 Typiskt amerikanskt!

   

Uppsats med inriktning miljö?

Har plötsligt tillgång till internet i lägenheten, nice! Får se om "underbart är kort".
Igår bjöd Anna-Carin med mig och Wictor ut på cappuchino efter jobbet. Anna-Carin jobbar på konsulatets främjandesida, med fokus på miljö, teknik och IT. Riktigt trevligt, hon brann verkligen för vad hon gör! Berättade om allt hon jobbat med innan hon kom hit, extra intressant med tanke på hennes bakgrund som jurist. Nu hoppas jag bara att jag kan komma på nåt bra ämne med anknytning till miljö, hade inte vart helt fel att komma igång med något inför uppsatsskrivandet!
Fick "storhandlat" igår med, men har inte så stor inspiration till matlagning, särskilt inte när grönsaker överlag är rätt dyrt här jämfört med hemma.
Dagen idag har förflutit ganska smärtfritt. Stormöte på konsulatet, sedan telefontid och på eftermiddagen försökte jag avsluta min utbildning i ConsData, ett dataprogram jag ska jobba lite i senare. Efter jobbet blev det en löprunda, skönt!
Har förstått att det tydligen inte går att kommentera på bloggen heller, får kanske vara glad om min skrivna text kommer ut så länge!

Diplomaterna

Var det någon som såg diplomaterna förresten, tankar?

Måndag

Varit fullt upp på praktiken idag! Började en utbildning i ett av alla konsulära dataprogram, sedan blev det skarpt läge i telefonen. Kul att börja, de säger att det är ett av de bästa sätten att lära sig verksamheten på, och det verkar som så! Hoppas jag kunde hjälpa några människor iaf! Konsulatet har telefontid mån - tors mellan 10 - 12, så det kommer bli en av mina rutiner.
Jag och Wictor käkade lunch hemma, resterna av gårdagens mega-burritos-portion. Inte alltför sugen, men det gick ner. Eftermiddagen fortsatte med passärenden, innan det blev vin, snacks och ost hos ITPS (?) avdelningen. De ska flytta sin verksamhet till San Francisco, så det är väl typ deras sista vecka på kontoret nu.
Efter jobbet hanns det med en löprunda också, skönt att få träna lite! Kan behövas om man inte ska bli fet i detta landet.

Bloggen strular med bilder, kommer senare.

Santa Monica, Venice

25/1-09, kl 21.38

Nyss hemkommen efter dagens aktiviteter. Jag och Wictor gav oss iväg efter frukosten med Santa Monica beach i sikte. Bussresor lokalt kostar 75 cent om man har mynt eller 1$ om man har sedlar, tog inte alltför lång tid att ta sig ner heller. Kände igen platser sen gårdagens nightride, visade sig inte vara alltför långt hemifrån, så som det kändes igår. Tog oss via 3rd street Promenade (shoppinggatan) ner till Santa Monica beach. Inte varmt i vattnet, men är ju trots allt vinter här. Ska bli nice när det blir varmare! Ut en sväng på Santa Monica Pier, vidare längs stranden, tillbaka för lunch. God thaimat på Buddha´s Belly!

Efter lite fönstershopping begav vi oss vidare bort mot Venice beach, som ligger lite söder om Santa Monica. Lite mer surfers style där! Här finns också guvernator Arnold's klassiska utegym, missade att ta kort, får återkomma med det senare! Efter en cappuchino mötte vi upp Wictors kompisar med sällskap och drog vidare mot East LA för att äta på ett "delicious" mexikanskt ställe. OMG! Portionerna var enorma, inte undra på att många amerikaner inte är speciellt smala.. Omöjligt att äta upp sin portion så fick med oss resterna i boxes, lunch imorgon. Fick också lära oss om secret menues, så varför inte beställa in animal style fries eller protein style hamburgers nästa gång?!


Hollywood

25/1-09. kl 11.05

Blev lite annat än det var tänkt igår. Efter att flyttfirman vart här med vår nya möbler gav vi oss ut för att möta upp några av Wictors kompisar från hans studietid i Bangkok för några år sen. En tjej från Japan var här på besök hos en av deras gemensamma amerikanska kompisar, mycket trevliga allihop. Började med att köpa billiga cookies här i Westwood, sedan bar det av med bil genom Beverly Hills bort mot Hollywood. Kul att se lite annat än kvarteren här omkring, men inser hur strandad man kan vara här utan bil. Det är skönt hemma, man är inte alls lika bunden till bil som man nästan måste vara här. Lokaltrafiken är inte speciellt utbyggd heller, om man inte enbart ska åka korta bitar. New York, Sydney och andra städer med tunnelbanor är ju betydligt lättare att ta sig runt i. Hamnade som sagt i Hollywood, Kodak theatre, Rodeo drive. Mycket trevligt!

Efter att ha kommit hem igen så var tanken att vi skulle möta upp Wictors kompisar lite senare för att åka och bowla. Kom iväg ganska sent, runt 23-tiden, en tid som normalt innebär sänglägen än så länge. Tyvärr visade sig bowlinghallen som var målet för vår färd inte längre existera, vilket gjorde att det blev en hel del bilåkande runt Santa Monica för att hitta en annan. Efter många om och men hittade vi en, men banorna var fullbokade så det blev en stund i baren istället. Första ölen sen sista festen i lägenheten hemma i Örebro, satt fint! Somnade gott när vi återvänt hem!

Idag är planen att vi ska ner till beachen!


Helg!

24/1-09, kl 09,57

Första veckan på praktiken har nått sitt slut. Mycket känns fortfarande lite lätt rörigt i skallen, blir sån korvstoppning så här i början när man ska försöka lära sig så många olika saker på en gång! Har dock fortfarande inte tillgång till alla relevanta datorprogram, så blir mer att hålla reda på nästa vecka! Igår var dock en ganska lugn dag på konsulatet. Började med en timme framför datorn, kollade mail, innan Pia hade genomgång för mig och Wictor, en del administrativ information. På fredagar är det fikadags, blev en hel del prat om den nya tv-serien Diplomaterna som kommer att sändas i SVT på måndag, om jag fattat det hela rätt. Aftonbladet hade en artikel häromdagen, med en inte alltför smickrande bild. Kanske missuppfattat att jobbet gäller att representera Sverige? =)

Efter fikan blev det lite packning av lådor och annat flyttstök. Konsulatet kommer att minska ner sina lokaler under våren, och därför stundar en ombyggnad med allt vad det innebär. Tror att det kan bli lite stökigt på kontoret när det väl drar igång någon gång efter den 1 februari. Eftermiddagen bestod av rensning i arkiv, inte alltför kvalificerat arbete alltså, men kan vara skönt som omväxling.

Efter avslutad arbetsvecka och lite kaffe hemma blev det inköp av ny mobil som ska aktiveras under dagen eller kanske imorgon, beroende på hur dagens aktivitetet kommer att se ut. Väntar just nu på att få hit lite nya möbler till vår lägenhet från kontoret, bl a generalkonsulns gamla skinnsoffa! När det är levererat bär det av ut, tror att vi siktar på att ta oss ner till Santa Monica för att börja utforska LA lite närmare.


Praktik!

Så har då äntligen praktiken börjat! Det har varit två ganska busy dagar på konsulatet, mycket att försöka lära sig. Dagen igår började dock med att vi kollade in presidentinstallationen. Hade vart rätt häftigt att vara på plats i Washington, så mycket folk ute! Hoppas att det nu kan bli den slags förändring som folk här (och även i resten av världen) hoppas på. Läser Barack's bok Dreams from my father som jag fick i julklapp, så lär känna den nye presidenten på det sättet!
Jag har blivit introducerad i några av alla de rutiner som finns på kontoret, och det verkar kunna bli rätt slitigt för min del. Jag fick höra på en gång igår att jag var efterlängtad, och ändå åkte Yasmina (min företrädare) tillbaka till Sverige så sent som i förra veckan, så vete katten hur de klarar sig utan sin gratis arbetskraft?! Idag har jag hållt på med lite pass- och körkortsärenden, skickat iväg diverse meddelanden, ringt lite samtal. Dagarna hittills har gått ruskigt fort! Nästa vecka ska jag börja svara i telefon och ta hand om diverse ärenden, lite skräckblandad förtjusning..!
Min roomie kom igår, och han börjar sin praktik imorgon så idag har han vart runt i kvarteren här och bekantat sig. Efter att jag är klar här på Ralph's så ska jag hem och sen ska vi ut och käka nånstans. Har inte betalat första hyran än, så förtränger att jag är en fattig student ett tag till!
Skönt att höra att ni där hemma verkar ha det bra!

Äntligen!

Tillgång till internet, halleluja moment! Usch, vad beroende man är egentligen.. Sitter nu på ett café på Ralph's, lär säkert återkomma hit! Försökte först på Starbucks som ligger närmare hem, men måste tydligen ha något slags abonnemang för att kunna surfa där. Eftersom min lägenhet inte erbjuder internet så kommer inläggen lite pö om pö. Ska lägga in lite bilder på lägenheten senare (heltäckningsmattor, brr), men ser ut som att jag kommer att få en helstädning av något städbolag under veckan som kommer, så tar det efter där. Har p g a det inte packat upp väskorna än, ska bli skönt när det är gjort!
Vädret är riktigt skönt, typ svensk sommar, helskönt! Ska bli intressant imorgon när praktiken drar igång. Verkar bli ganska varierande sysslor iaf, en hel del praktiskt och även en del slitgöra, inte mig emot! Skönt att slippa plugget ett tag, nu vill jag bara samla nya krafter, få nya intryck!
Hoppas alla har det bra där hemma!

Mitt nya kvarter

19/1-09
14,30, nyss hemkommen från lite sightseeing här i krokarna. Den varan blev det lite av även igår. Upp till Ralph´s och därifrån vidare till UCLA, botanisk trädgård och sen vidare genom campus. Skönt väder ute, skulle lätt ha kunnat somna i solen, inte helt tidsomställd än. Fick lagat till lite mysko korv igår, kändes mer som pölsa (ingen favorit). Överlag verkar matpriserna vara ganska dyra här i LA, särskilt grönsaker. Får se hur det utvecklar sig, och vad min ekonomi sätter för gränser! Trött som jag var gick jag och la mig vid 19-tiden!

Imorse fick jag fixat till adaptern jag lånat av syrran. Varken min grenkontakt eller datorsladden passade, så fick leta fram lite verktyg som fanns tillgängliga och fixade till problemet. Kunde äntligen ladda datorn ordentligt. Mitt största datorproblem är dock fortfarande Internet, eller snarare bristen på Internet-tillgänglighet. Får ingen kontakt med det oskyddade nätverket, känner mig rätt isolerad just nu. Ska senare ge mig ut på caféjakt, brukar ju ha fritt nät där.

Ska bli kul imorgon att komma igång med praktiken!

 Lite sanering efter att något läckt i väskan!

     Botaniska, UCLA:


På plats!

17/1-09

Klockan är 18,15 lokal tid och jag sitter här i sängen i min nya lägenhet, trött som bara den. Tyvärr kan jag inte lägga ut detta inlägget just nu, finns ett oskyddat nätverk men det går inte att ansluta till nu. Hoppas det funkar senare, annars känns det lite tungt. Utan Internet: funkar ju inte!

Gick upp kvart över 4 i natt, svensk tid. Iväg till Landvetter, sedan London och så till slut LA. Kom fram lite tidigare än beräknat, men tog lång tid att komma igenom immigration. Först kö och sedan massa tjöt, innan jag fick komma in i USA fick jag en lång harang om att gubben inte kunde förstå hur man kan jobba gratis. Jag kan delvis hålla med, men tycker inte det är något att dividera om där.

Mötte upp Anette, vice konsuln här i LA, som skjutsade mig till lägenheten och sedan iväg till Ralph's som är mataffären där jag dagen till ära skaffade kundkort! Kom hem, orkade inte laga nån mat, lägger mig nog istället och sover. Behövligt just nu.

 Tidig morgon på Landvetter..


Dan före dan

Dagen: ompackning, viktångest (bagagets, inte min!), resfeber!
HELA familjen hemma samtidigt, vet inte när det hände senast! Bror med familj kom hem från Dubai igår, och imorgon sticker jag. Inte meningen att hela Zander-klanen ska vistas ihop för länge kanske?! Tackar familjen för en mycket trevlig afton, kommer sakna er allihop!
Nu: försöka sova.. Upp tidigt imorgon, 7,35 lyfter jag från Landvetter med destination Los Angeles, mellanlandning London! Hoppas jag inte glömt något nu!

Inte helt fel

Varmt välkomnande i Los Angeles?

Färdig..

.. i Örebro för några månader. Idag har kanske inte vart min bästa dag, jag ber om ursäkt till er jag varit alltför kort i tonen mot: min flytt har stressat upp mig. Dagen har i princip gått åt till att fixa det sista i lägenheten: upp till förrådet, slänga in grejer i bilen och annat som bara slängts i sopstationen. Sandra och Jojo kom på besök vid lunchtid, skönt att få en break i flyttstöket. Eftermiddagen flöt på i samma tempo med det utökade momentet städning. Blev en snabbvariant, hade tänkt moppa men den lämnade jag kvar så det får underhyresgästen ta hand om ifall det önskas.
Fick bestämt att det blev en liten tillställning hos Hanna (som liksom mig själv inte skrev tenta idag, hoppas det gick bra för alla som gjorde det!) som avslutning på terminen, jag och Katri joinade efter att ha fixat över mitt Friskis-kort. Nu vill jag se dig med superkrafter i juni (eller tidigare!) Katri! =) Tyvärr kunde jag inte stanna så länge hos Hanna, skulle köra ner till Nödinge där jag nu befinner mig. Var inget kul att säga hejdå, känns lite vemodigt. Deppade lite till



innan jag bytte till diverse kvalitetsprogram från SR. Nu är jag hemma iaf, och har tydligen någon form av samtal med festdeltagarna i Örebro..!

Varför går tiden så fort..

Plötsligt gick tiden så fort, jag har inte hunnit så mycket som jag hade tänkt, brr.. Lång dag på jobbet idag, efter hemkomst har jag i princip grejat och fixat med kläder och annat i lägenheten. Första rensningen gjord, steg två i Nödinge senare. Är så trött nu, lägger mig och sover och går upp tidigt imorgon istället och grejar vidare.
I cyklisternas heliga värld har just cyklisterna alltid företräde! Problem brukar uppstå när cyklister möter bilister, och särskilt här i Örebro är det ett under att det inte sker fler olyckor än det gör. Jag medger att jag saknar cykelvett, ska försöka bättra mig Hanna! =)
Skickar mina lyckönskningar till alla som tentar imorgon i Gbg, Örebro och Sthlm!

En dag på jobbet

Efter att ha bestämt mig för att skippa tentan (nu har jag dessutom nästan bestämt mig för att inte ens gå dit) raggade jag jobb. Lyckades bättre än väntat, dagens pass 8,15 - 18 och imorgon 7,00 - 17,30. Blir bra inför LA, dessutom har jag inte så mycket kvar att packa undan, även om det ser ut så. Jag lyckas nog hinna med!
Ingen Bernitz för mig idag, missade jag något?
Efter jobbet blev det en snabb dusch, sedan besök av Irene, alltid lika nice! Vem ska du nu äta middagar med när både Daniel och jag är borta? ;) Fortfarande proppmätt, kommer somna gott!
Kanske åker till Nödinge "redan" på torsdag. Beroende på om/hur/var en tentafest kommer att äga rum.

Heldag

Inatt kunde jag inte sova ordentligt. Låg vaken till efter två innan jag lyckades somna in. Börjar nog bli mer nervös än vad jag trodde att jag var. När jag vaknade ville jag inte gå upp, hade helst legat kvar under täcket och låtit timmarna flyta iväg. Snoozade 40 minuter, innan jag gick upp och förberedde mig för 6 timmar föreläsning om skadeståndsberäkning och mini-försäkringsavtalsrätt. Även om jag inte skriver tentan så vill jag ju hänga med det sista ändå. Inte lika speedad föreläsning som innan jul, hade dock inte skadat att dra upp tempot lite. Carl rekommenderade mitt tenta-senare-beslut, men kanske var för att återfå några pluspoäng då min lön tydligen uteblivit..!
Efter avslutad uni-dag blev det en vända hem till Hanna (snart husboende?!) för att återlämna gitarr och hämta flyttlådor. Mina lådor räckte inte speciellt långt, och väl hemma fylldes två av de nylånade lådorna lika fullt, plus min 70 l ryggsäck. Gillar egentligen inte att ha så mycket grejer jag inte använder. Kanske ska köra en ordentlig rensning när jag kommer hem igen.
Äntligen påbörjat min inventarielista med, kombinerade den sysslan med lite packande och slötittande på guldbaggegalan. Johan Glans är rolig, men ingen Sissela.
Hann med en liten promenad också, med Erasure i iPoden. Underskattad skiva, och så 2005 för mig. Ett år med mycket nytt, och en hel del avslut. Som alla år egentligen, bara att det kändes lite extra allting då.

Twenty-seven times I paint the city in lights
Now I changed my mind
I was living fast now I'm running on empty..



Farewell-tour part 2

Igår blev det lite mer packande. Har så mycket mer grejer än vad man tror! Syns ju inte alls när allt ligger och skräpar i skåpen. Har fortfarande kläderna kvar. Kör en grovrensning här i Örebro och sen en sista cut i Nödinge på fredag. Vill resa lätt, men svårt att veta nu innan hur fin man ska vara på konsulatet. Jag är inte speciellt posh så hoppas att det kan bli hyfsat avslappnat iaf. En kostym åker med, och så lite skjortor och slipsar som man kan byta emellan.
Hade lite hemmafest igår, kul att träffas innan alla drar iväg åt olika håll! Blev som vanligt en hel del tjöt, uppvisning av sanna guitar heroes och massor av skönsång, eller vad säger ni?! Våra tolkningar av Britney, me like, haha! Lägga upp på youtube?! Kommer sakna er massor när jag åker, mina kära örebroare!

    

    

     

 Alternativ karriär Karner? ;)

Tagit det soft idag. Nu när jag tagit beslutet är jag lugn.. Blir en timma på torsdag, inte mer. Får ladda om i USA och reda ut mitt liv i augusti.

Lördag förmiddag

Brygger några koppar kaffe, funderar på min kommande vecka. Försöker rättfärdiga mina beslut för mig själv, inte lyckats till 100 procent än. Men känns bättre att vänta än att få ett B. Fördjupningslurserna ska ju vara de mer självklara AB-kurserna om man får tro statistik för de svenska juriststudenternas resultat. Har ju inte tänkt lägga ner nån extrem energi på uppsatsen som ska skrivas för praktikkursen, så då kan jag kanske lägga dene energin på tentaplugg i juli/augusti istället. Gick ju ändå helt ok att plugga i somras, plus att om jag skriver tentan i augusti så behöver jag ju inte börja om från noll. Samtidigt, skönt att få tentan gjord, slippa tänka på den mer. Blä, blir fel hur jag än gör.
Ska träffa Anita på måndag och få mitt försäkringsbevis. Väntar svar från Maria CP (ordagrant från Wallenbros mail så inte mitt påhitt, förkortningen känns lite lågstadie-mobbing?) om min registrering, hoppas få det snarast. Väntar också på ansökningsblanketter från CSN, det enda jag kan få extra för är resan, så kanske borde försöka jobba nån dag till nästa vecka? Ska tömma lägenheten med. Det här blev lite för mycket på en gång.. Om en vecka är jag dock på väg till LA! Sitter då på Heathrow och väntar på mitt nästa plan!

Uppgiven

Igår fick jag äntligen sökt studiemedel för våren. Är dock inte berättigad mer än vad man får normalt i Sverige, i och med att min praktik är något slags studieutbyte. Fick därför söka tilläggslån på det vanliga sättet och fick därmed plocka fram mina inkomstuppgifter från 2004. Trots att jag stämplade halva hösten och var bortrest tre månader i början av året hade jag lyckats skrapa ihop en rejäl slant vilket jag nu hoppas kan hjälpa mig att dryga ut USA-kassan något.
Fick även tränat, pluggat lite och sen fikat med Moina, så kul! Hann med att shoppa både oliver, linser och headset innan vi hamnade på Wayne's. Har saknat dig och kommer att sakna dig! Lägger du ner din blogg får du uppdatera mig här vad som händer i Örebro när jag är borta! ;)
De senaste dagarna har en uppgivenhet infunnit sig och förmörkat mitt sinne. Plugget känns inget bra alls, jag längtar bort och räknar dagarna till jag sticker. Idag dök tanken upp på att ev tenta av ersättningsrätten i augusti istället. Får fundera vidare på det. Skulle egentligen inte vara någon katastrof. Jag har inget efter mig hittills under mina terminer på Juristprogrammet. Egentligen inget skäl till att skaffa sig det nu heller, men tanken har kommit upp till ytan och kan på ett sätt rättfärdiga beslutet att ev lägga kursen på hyllan. Vill kunna ge kursen ett mer ärligt försök än det jag lyckats åstadkomma, har inte direkt legat på topp den senaste tiden.

Vingåker, plugg och Morgonsoffan

Vingåker factory outlet var väl lite av en besvikelse, som så många andra outlets när jag tänker efter. Man hoppas på att hitta riktiga fynd, men sen möts man av ett begränsat utbud och priser som inte är speciellt låga eller lockande. Fick iaf handlat Filippa K-byxor och långärmad t-shirt, plus en Boomerang slipover. Inga bilder på dessa, aspirerar inte på modebloggs-tronen, haha! Kul att åka med Daniel och Irene iaf!
Efter att ha kommit hem har jag suttit med skadeståndsrättsboken framför datorn, och pluggpauserna har inneburit några kartonger upp på vinden, lite mat och så Morgonsoffan. Inte hängt med så mycket under hösten, men uppdaterar mig på nätet med SVT-Play. Suttit med nya iPoden och med podcast-nedladdning, efter Daniels tips! Fanns en del Roll On med, finns nu självklart på iTunes och i mp3:n!
Ska läsa nån mer sida i försäkringsboken nu, sedan ladda för morgondagen!


Kallt!

När jag startade bilen visade sig temperaturen vara ca 20 minusgrader, yehaa.. I LA kommer temperaturen att ligga mellan 16 - 20 grader celcius de närmsta fem dagarna, längtar lite!
Nytt parkeringskort är fixat, ansökan om andrahandsuthyrning är inlämnad ("klar inom tre dagar", det tror jag på när jag ser det), kontraktet för förrådet väntar ytterligare några dagar.
Strax: Vingåker.

Trevligt och oväntat

Mycket trevlig och spontan kväll igår, det är sånt jag gillar! Direkt från tvättstugan till Pitchers, en hamburgare och en kall paj på vägen hem! Vaknade hyfsat utvilad, snoozade 45 minuter innan jag fick tvinga mig upp ur sängen för att förbereda Gustavs ankomst. Lite snabb halvstädning, iväg till Södra station och sen hem till mig. Kaffe, tjöt, ganska lyckad matlagning, extremt trevligt!
Efter att ha lämnat på stationen blev det pluggdags. Först hemma, sedan lockades jag med till långhuset av en ny kvinnlig bekantskap, nice och lite oväntat! Hem, varma mackor med det inte för min del vanliga tillbehöret löksill, men det funkade! Försökt läsa lite mer, men segt. Behöver läsanvisningar! Nya tag imorgon, om jag inte fastnar med Irene och Daniel i Vingåker?!

Premiär..

.. var det häromdagen för ytterligare några kvadrat i Markus tjänst. Första lådan är på plats!



Fick även jobbat några timmar idag, passade perfekt! På sjukhuset, fick läst Bertil Bengtssons tunna försäkringsbok, så behövde jag inte få så dåligt samvete heller. Efter hemkomst blev det strömmingsmiddag, grooming, tvätt och sen ringde Katri och bjöd upp till ölkväll på (ev) Pitchers, gick inte att tacka nej! Ska bli kul!
Imorgon kommer Gustav och mellanlandar på väg upp till Stockholm, så får ta och städa lite till morgonen innan pick-up-servicen lämnar Sörbyängsvägens gästparkering (efter att mitt förrådsproblem löst sig uppstod nästa ÖBO-problem: utgånget parkeringskort, alltid är det något)

2009

Är det här året
Då allting vänder
Steg för steg
En dag i sänder..

Sitter med kaffekoppen framför datorn och pustar ut efter ytterligare en dag på jobbet. Vart på Häktet hela nyårshelgen, gått lika bra som vanligt, skönt! Jobbat med nye Emil, och lärt honom allt jag kan! Hade jag varit kvar i stan i vår hade jag mer än gärna jobbat kvar, nu blir det till sommaren istället. Kommer hem i mitten av juni, orkar inte att söka de jobb jag antagligen sökt om jag stannat i Sverige. Har inget emot det heller, stormtrivs!
Hoppas att saker och ting kan återgå till lite mer normala rutiner nu, de sista två veckorna. Det behövs, känns inget vidare inför tentan. Fortfarande trött.
Hoppas alla hade ett trevligt nyår! Vad hade ni för er? Jag fick skåla in det nya året med honungsvatten, fortfarande sliten efter den segdragna förkylningen. Inte direkt som förra årets trevliga tillställning i fjällen! Det var nog ett av mina bästa nyårsfiranden, skidåkning, stuga, öppen brasa, god mat i trevliga vänners lag! Ett annat trevligt nyår var 2004, under stjärnorna, men man kan inte leva på en trevlig kväll. Ibland är lycka en kortvarig företeelse.