Chance

If chance would accidentally come my way
Would I take it
Or let it slip away..

City of angels

Börjar med gårdagskvällen, riktigt nice hemma hos D & F, fika med O. Grattis igen till jobbet, riktigt kul! Får hälsa på i någon av metropolerna Laxå eller Mariestad sen då, haha!
Uppe med tuppen imorse, var på träningspass 07.00, med lite extra gym efteråt. Riktigt härligt! Halv 9 satt jag hemma med en go kopp kaffe, och dagen hade bara börjat! Fått läst en del, vart på föreläsning med Jenny Berggren från Ace of Base. Idolbild och självbild. Intressant, lagom skönt och inte för pretto. Inte über-kristet, utan mer på ett sätt som passar mig. Kollade förresten lite på AoB youtube-kanal, WoF -09 bådar gott!
A och I på besök ikväll, fixade mat och kollade på Desperate. Dock blev jag lite osocial då jag fick telefonsamtal från Los Angeles, Generalkonsulatet där. Sökt praktik på konsulära avdelningen, och riktigt kul att få komma till tele-intervju. Ska prata med den nuvarande praktikanten imorgon och höra vad hon tycker om det. Kanske LA till våren alltså! Men vi får se, som vanligt vill jag inte ta ut något i förskott, tänker nog ha en Jenny B-approach på det här också!

Tack för infon

Kommer till föreläsningssalen, helt tomt utanför. Lapp på dörren: inställt p g a sjukdom. Ok, alla kan bli sjuka, men segt när man kollar kurssidan och schemat det sista man gör innan man går hemifrån. Så svårt kan det ju inte vara att skicka ett mail/ändra schemat/whatever ni nu ska göra. Infon på ÖU suger! Tyckte förra ammenuensen var kass, tydligen blev det ingen förbättring. Nu kanske vi slipper romersk rätt på tentan? Eller om vi hinner ta igen alla fyra missade föreläsningstillfällen nu under de sista 1,5 (sorry K, jag menar 2..! ) veckorna innan tentan.

Helgen över

Mina föräldrar har vart och hälsat på i helgen, kul! Jag älskar er, men längtar tills jag kan ta emot besök i en större lägenhet, med egna rum! Då sover vi nog alla bättre..! Var runt på stan, Marieberg, ute och åt, chillade hemma. Familjen är viktig för mig, det är nog största nackdelen att bo här i Örebro, så långt till alla. Saknar det där vardagliga, komma över på mat, shoppingturer till Gbg på helgerna, kunna vara barnvakt åt M.. Saknar. Söndagstankar.. Allt kommer kännas bättre imorgon. Ny vecka, dags för nya krafttag vad gäller plugg. Seriöst, jag är orolig för hur det här ska gå. För trött för att tänka på det nu. Avslutar kvällen med Spears Shadow, ramar in stämningen rätt bra just nu.

Oh it's healing, bang bang bang..

Var på lunchspinning idag, skönt att kunna vara igång med träningen igen efter septembers nederlag med uteblivet Lidingölopp som följd av muskelsträckningen. Inget superpass, men bra tid för träning, kan inte få allt.

Hittade lite Cardigans-låtar på iPoden på vägen hem i ovädret. Long gone before daylight-skivan är nog det bästa de gjort, grymt sköna låtar. Snygg video till You're the storm:
 

Senare under dagen dyker mina föräldrar upp här, ska ta och fixa det sista här nu innan dess. Kanske baka något..?

Praktikanttest

Dagen började med praktikanttest. Två engelska artiklar som skulle sammanfattas och kommenteras. Har inga höga förhoppningar att gå vidare, men ändå schysst att jag fick möjlighet att göra det då jag var alltför sen med min ansökan. En tur till TR väntade därpå, vittnesstöd, dock lite onödigt idag. Tre vittnen i ett mål ang företagsbot, inte så blodigt. Dagen fick en mycket trevlig fortsättning, bowling och kina-lunch med goa O och K! Dock alltför seg efteråt, men fick äntligen läst klart Makt och rätt. Ikväll har det blivit lte plockande, får fortsätta städningen imorgon så att det är fint när föräldrarna kommer!

Ordinary Wednesday

Jag skulle ju vara duktig idag och inte ta lång sovmorgon som O! Satte klockan på 7, snoozade en gång, sen lyckas somna om och vakna upp 8,40. Tur att föreläsningen började kl 10. Juridisk aktivism var temat för dagen, föreläsning signerad Clarence Craaford från Centum för rättvisa. Bra och intressant, kanske lite mycket fokus på just CfR men finns heller inte så många fler Public Interest Lawfirms i Sverige än. Lånade böcker till I som jag nu hoppas lyckas riktigt bra på sin hemtenta nästa vecka! Ett bra tentaresultat kommer säkert att väga upp det mindre roliga brevet från biluthyrningsfirman. Hann med en vända till gymmet också, fortsätter det i den takten som jag slagit an de senaste två veckorna kan jag nog känna mig som i våras snart, skönt!

Imorgon blir det återigen till att gå upp tidigt, har en tight förmiddag framför mig, först nåt test från ambassaden i Canberra och sen till TR. Målet för imorgon får bli att få städat och fixat i lägenheten inför helgens besök.

Diggar just nu: Beyoncé - Single ladies! SÅ het!

En dag på tinget

I princip har jag spenderat hela min verksamma dag på tingsrätten. Nej, inte varit duktig för att insupa allt i lärosyfte, utan i jobbet. Ganska soft del av mina arbetsuppgifter, dock föredrar jag att arbeta ute på avdelningarna, får mer kontakt där. En dag som denna förstår jag idén om att lätta på muntlighets- och omedelbarhetsprinciperna. Omständig uppstart, tolkar behövdes, dock fanns bara en på plats, vars mobil ringde två gånger under dagens förhandling. En gång, ok, alla kan göra en miss. Två gånger, big no-no. Dessutom synd att man ibland får sina fördomar bekräftade. Sen förstår jag inte grejen med rundresande tivoli, är det för att det känns så fjuttigt jämfört med Liseberg? Fortsatt förhandling utan mig på måndag, resulterar säkert i en notis i NA.

Säsongsavslutning på Desperate var det ikväll med, är lite osäker på vad jag tycker om hela "5 years later"-grejen. Känns inte alltför fräscht, men blir säkert bra ändå. Ska försöka få ihop en DH-kväll nästa tisdag, I måste ju vara med(trots hemtenta)! Avslutar kvällen med lite Makt och rätt, eller om jag ska välja Likhet inför lagen, eller kanske helt enkelt Aldrig fucka upp?

Dreamer


Sophies extra-extra-nummer i lördags, här i en annan äldre version, men lika grym!

Halvproduktiv dag

Halvproduktiv dag idag. Upp tidigt till USÖ, lämnade plasma. Hem, kollade mail från M som tog på sig skulden för den inställda intervjun förra veckan. Skönt! Iväg till uni för föreläsning om rättshistoria signerad Herr Sundell: old school och mycket kunnig! Dessutom roliga glasögon. Jag vet dock inte om jag håller med om att det var ett misstag att avskaffa dödsstraff i krigstid. Jag tror helt enkelt inte på den sortens straff, oavsett vilka situationer som kan uppstå.
Här är han!



Hem, lunch, sista avsnitet av Dirt, iväg till LRF. Gick nog hyfsat bra, var väldigt informellt och skön stämning. Skulle vara kul att få en bättre inblick i hur det är att jobba där, men vi får se i november hur det blir. Efter att ha försökt läsa lite Makt och rätt efter hemkomst blev det en tur i Markspåret istället. SÅ skönt att benet är bra igen, var ju lite nypremiär i fredags och än håller det. Tänkte jag ska se om jag kan testa för spinning med under veckan. Resten av kvällen har gått åt till matlagning och softish framför dumburkarna, och imorgon blir det jobb (och plugg på kvällen??).

Skön dag, men kanske skulle mått bättre av ett mindre ringt telefonsamtal. Jag kan bli så irriterad på Lucy Spiller-effekten. För det mesta känns det bra och ok, men ibland undrar jag.. Får se var det hela leder nu när du börjar det du inte skulle göra.


Zelmani

Grym konsert med Sophie Zelmani igår på Hjalmar Bergman-teatern. För ovana lyssnare upplevs nog hennes musik som ganska enformig, men hon är sjukt duktig. Spröd, soft, blyg, underbar.. Gillar den melankoliska känslan av att lyssna på henne. I live-version når hennes musik även en annan dimension, mycket tack vare hennes tighta band med überduktige Lars Halapi i spetsen. Var där med C, riktigt nice! Middag och vin innan, sen denna grymma konsert och så avslutning med mer vin och en ganska knepig isländsk film.

Idag: plugg, rättshistoria. Stundtals intressant, stundtals bara mastigt.

Inställd..

.. föreläsning blev det idag. Nu återstår att se om våra tre timmar med "Upphovsrätt och fildelning" kan komma att infinna sig på schemat i framtiden eller om den helt faller bort. Segt att ingen från inst informerade om att föreläsaren var sjuk. För till skillnad från O så tror jag inte att dagens aktivitet blev inställd p g a att föreläsaren skurit sig i ögat med ett papper, haha! Tur att man bor nära uni, missar inte lika mycket tid som de som bor en bra bit ifrån Örebro iaf. Nu dags att plugga en timma till innan det vankas lunch, hemmalagat rotmos!