San Diego

Åker till San Diego över helgen, tar tåget imorgon efter sedvanlig fredagsfika på GK! Ska hälsa på våra praktikantkollegor, ska bli nice! =)


Uppladdningen

Uppladdningen inför maran började i fredags med en hyfsat lugn dag på GK och sedan iväg till Dodgers Stadium för att se på baseball. Dodgers mötte Anaheim Angels, derby. Kul att få sig lite amerikansk "kultur"!

    

    

Lördagen började med en tur till Downtown och LA Convention Center för att hämta ut nummerlappar, t-shirts och goodiebags inför maran. Efter lunch hemma stack vi ner till stranden, softade, sedan hem på middag och så avslutade vi kvällen med nya Terminator-filmen: Christian Bale bra som vanligt. Somnade till ljudet av rinnande vatten: kranen i badrummet hade börjat läcka rejält.

Vi hade tidigare påtalat för hyresvärden vid minst två tillfällen att kranen har droppat utan att åtgärd vidtagits. Då hon inte var hemma i söndags lämnade vi en lapp i hennes lägenhet, brukar vara så hon vill ha det. Efter att ha spenderat dagen på stranden nere i Santa Monica och duschat hemma gick det knappt att stänga kranen över huvud taget: vattnet forsade ut! Telefonsamtal till hyresvärden som kom upp och försökte fixa kranen utan att lyckas. Fick ringa efter en rörmokare som p g a att det var Memorial Weekend inte kunde dyka upp förrän kl 23.00. Hade tänkt lägga mig tidigt för att orka upp halv fem för att ta oss till marathonstarten, men men..

Så kanske inte så konstigt att vi var redigt trötta efter maran, både p g a själva bedriften att ta oss runt hela banan och bristen på sömn. Var riktigt lockande att slänga mig på sängen när vi väl kommit hem efter att ha åkt den långsamma bussen som dessutom tog betydligt längre tid än vanligt p g a detouren den var tvungen att ta för att dess vanliga rutt korsade marathonbanan. Bestämde oss dock för att dra ner till stranden och softa där, skönt, men lite blåsigt. Firade våra bravader med god pizza på en restaurang på 3rd St. Välförtjänt! =) Finns det någon bättre svullarmat än pizza efter såna här urladdningar?!

Yeah!

Resultaten är publicerade, min chiptime: 3.49:53, nytt PR, haha! Lite långt efter vinnaren som sprang in på runt 2:08 dock..!




LA Marathon: jag klarade det!

OMG! Tillbaka i lägenheten efter min första avklarade mara. Jag går som en gammal stel gubbe, är rejält trött, men ack så nöjd och stolt över mig själv! Tiden hamnade på strax under 4 timmar, inget att klaga på för min del med tanke på uppladdningen! =)

Back on track

Efter förra veckans humörmässiga nedgång, beroende på info från fjärran land som fick det att röra sig lite i magtrakterna och ett lite för stort irritationsmoment  i min närhet här i LA, som resulterade i ett stort cookie-inköp och en ny haircut känner jag mig mer tillfreds denna veckan. Laddar mentalt inför marathonlöpningen på måndag, ser fram emot det stundande besöket och att sedan snart få träffa släkt och vänner hemma, får bra med beröm och feedback från alla håll och kanter på jobbet, nice! Dagens stormöte resulterade som vanligt i en hel del one-liners från mina kära kollegor! =) Dock antagligen bäst om dessa stannar inom UD:s väggar, haha! Det kommer att ordnas avskedslunch för mig och Wictor i Residenset den 5 juni, go avslutning på praktiken!

Earthquake!

Så då fick man veta hur det känns! Eller iaf ett efterskalv, långt ifrån "the big one" som är allas fasa här!

Sunday in LA

Traditionsenlig söndag på beachen, skönt att softa! Hittade ett nytt thai-ställe på Santa Monica som serverade god mat!



Denna söndag har jag spenderat fyra månader här i USA, galet hur fort det går. Om mindre än tre veckor kommer mina kära föräldrar och syrran och om en månad är jag på väg hem. Som sagt, galet!

Representation i Kingsburg!

Igår begav  vi oss till Kingsburg för att representera konsulatet och Sverige när det var dags för årets Swedish Festival. Kingsburg, beläget strax söder om Fresno, har gjort sig känt som "The Swedish Village".

    

Trafiken var alldeles lagom, slapp den värsta fredagsruschen så kom fram i lagom tid. Vår värd Ashley mötte upp oss och tog oss till vårt motel. Efter att ha upptäck en rejäl välkomstkorg på vårt rum (sponsrat av Del Monte och Sun maid, stadens stoltheter!) blev det ett dopp i poolen innan vi gjorde oss iordning för våra åtaganden.



Det var dags för invigningen av festivalen vilken inleddes med ett svenskt "smorgosbord". Här kommer en bild på den "traditionella svenska maten". Frågan vi ställde oss var dock vad som egentligen ska ingå på ett klassiskt smörgåsbord?!

 Svenskt? =)

 Jag och borgmästarfrun

Efter avslutad måltid och nationalsånger (både amerikansk och svensk!) var det dags för mig att hålla ett kort inledningstal inför den samlade skaran, vilket gick hyfsat bra. Sedan raskt vidare bort till polisstationen, där vi skulle vara med när det var dags för hedersutnämningar och allmän review av stadens polisstyrka.

    

Flera av hedersutnämningarna gick till de poliser som varit med om att ta fast en bankrånare tidigare i år. Följdfrågan till mig och Wictor angående detta var "Do you have bankrobbers over there?!".
Yes we do..!

Kvällen fortsatte med att Ashley och hennes pojkvän Jeremy tog med oss till grannstaden Visalia och bjöd på öl och nachos på en nice pub, mycket trevligt!



Lördagen inleddes tidigt med typisk svensk pannkaksfrukost. Det vet ju alla att vi svenskar äter pannkakor med korv och persikor till frukost, eller? =) Gott var det iaf!

 Jag och borgmästare Bruce

Dagens stora händelse var paraden genom stan. Flera av stadens lokala celebriteter, den nyutnämnda "drottningen" och självklart även jag och Wictor hade egna cars som tog oss runt i staden där vi möttes av folkets glada hälsningar. Mycket vinkande blev det..! Paraden avslutades med resande av midsommarstång och självklart dans kring den, med traditionella svenska midsommarsånger!

    

    

    

    

Efter paraden blev det rundvandring på stan bland olika försäljningsstånd, och självklart ett besök i den svenska affären där man kunde köpa diverse mer och mindre svenska prydnadssaker.
Vi hann också bli bjudna på lunch tillsammans med stadens council members innan borgmästare Bruce tog oss med på en tur kring stan och visade upp den lokala jordbruksindustrin, mycket frukt- och bärodlingar som till största delen exporteras till bland annat Japan.
Har varit en ganska speciell helg, kul att få vara med om en sådan här tillställning! =)


Kingsburg Swedish Festival

Imorgon åker jag och Wictor till svenskbyn Kingsburg, en ca tre timmars bilfärd härifrån LA. Vi är inbjudna som hedersgäster för att närvara när de firar sin årliga Swedish Festival. Förutom att vi ska hålla tal och inta hedersplatser i paraden så kommer det bli smorgosbord, dans kring midsommarstång och andra svenskheter, kan bli intressant! =)

Bilder från Holllywood!

Lite partypics från i fredags, mer eller mindre påklätt..!

    

    

    

Maran coming up!

Igår var det exakt två veckor kvar till LA Marathon. Jag tog mig en 16 km-runda, och önskade att det kommer att bli samma väder när det är dags för maran: svalt i luften, lite molnigt, perfekt! Efter att ha vilat några dagar tyckte jag att det var bra flyt i stegen, och att min löpförmåga peakar när det väl är dags! Har ju dock inte sprungit en mara förut, så lever nog lite i förnekelse över hur jobbigt det kommer att bli!

Britney!

Hanna har fixat biljetter till Brittans konsert i Sthlm i sommar, lite tönt/coolt det hela, men ska bli förbaskat skoj! =) Tillägnar detta lite undangömda Britney-guldkorn från ..baby one more time-tiden till min partner in crime, ser fram emot att få sjunga upp oss tillsammans när jag återvänt till Örebro!


Invigning och Hollywood

Igår var det mycket sociala arrangemang på konsulatet. Sedvanlig fredagsfika med goda croisanter som Ingegerd bjöd på, och på eftermiddagen var det invigning av det nya konferensrummet med diverse goda snacks som residensets egen husfru Tuula tillagat! Tillsammans med lite vin blev det en mycket trevlig avslutning på ytterligare en praktikvecka! Det hela blev inte värre av att Nina skickade med mig och Wictor resterna hem, vilket vi har kalasat på både igår och idag.



Efter jobbet blev det först promenad, och sedan lite mer vin innan vi blev upphämtade och avslutade fredagen med lite clubbande i Hollywood. En kul kväll, dock lite för mycket stripp-varning på klubben för min smak, bedöm själva senare när jag lägger upp lite bilder från kvällen!
Idag blev det bakishäng på stranden, inte dumt alls! Även om jag tycker att det ska bli skönt att snart komma hem till Sverige igen så vet jag att jag kommer sakna det här när jag väl är hemma, så ska passa på att njuta av allt medans jag kan! =)

Släktbesök

I torsdags var det så dags för mig att träffa min avlägsna släkting Eva. Vet inte om det är lättast att presentera henne som mormors kusinbarn eller mammas syssling, sak samma. Jag hade jobbat in lite tid under tisdagen så jag tog en halvdag ledigt, vilket inte kändes direkt fel. Så vid 2 tiden efter lunch hämtade Eva upp mig här i Westwood och hade sedan en lite guidad tur genom en del av de stadsdelar jag tidigare inte besökt. Vi kollade runt på en del hotell som jag och familjen eventuellt ska kunna bo på när de kommer på besök i juni. Hittade ett i Manhattan Beach som för tillfället ligger högst upp på min listar. Billigare än här runt omkring Santa Monica, pool, frukost, inte så långt ner till havet. Och eftersom vi kommer att vara bilburna spelar det ju ändå inte så stor roll var man bor. I vilket fall var det en trevlig eftermiddag, blev bjuden på mat på ett mexikanskt ställe och sedan på kaffe hemma hos Eva. Tror dessutom att besöket gjorde min kära mormor lite extra glad hemma i Tuve också! =)


Global Tennis Showdown!

Heja Sverige!

   Inga och Olga, "the Swedish stilt-girls"!

    

 Will Ferrell och Mats Wilander

    

Bilder från i lördags: insamlingen till förmån för Svenska skolan! Matchen introducerades av bl a Björn Gustafsson (som för övrigt dök upp objuden på musikeventet på residenset förra helgen) som körde ett traditionell BG-svengelskt-uppträdande. Sedan spexmatch: Wilander vs Ferrell, underhållande! =)


Bilder från Roxy

    

    

Bilder från Roxy i torsdags. Adam och gänget bakom ridån, haha!

Helg and more

Min sporadiska tillgång till nätet plus en ökad arbetsbörda på konsulatet har minskat ner min bloggtid det senaste, men håll till godo!
I torsdags blev det en sväng till Roxy, en klubb som ligger på Sunset. Några öl, lite blandade hiphop/rap-artister, bl a svenska Adam Tensta som syns lite överallt just nu, i alla fall från svenska ögon sett. Helt ny i LA-sammanhang är ju Adam dock inte, var ett bra tag sen Perez uppmärksammade honom med "My cool" på sin blogg. Framträdandet fick dock ett snöpligt slut, då ridån bokstavligt talat gick ned framför ögonen på Adam: tiden var ute, den sista akten skulle strax gå på innan klubben skulle stänga 2 AM! Så kan det gå när det blir förseningar..!
Fredagen blev relativt stillsam, lördagen inleddes med strandhäng och senare tennismatch: Mats Wilander vs Will Ferrell! Det hela var ett event för att samla in pengar till Svenska skolan här i LA, så förutom tennismatchen var det lite olika auktioner för att dra in pengar.
Söndagen bestod också av gott strandväder plus lite fix inför höstens studier. Jag har dock efter en dag (molnig!) utan solkräm lyckats bränna mig rätt ordentligt så är för tillfället ingen vacker syn. Man får lära av sina misstag. Eller, det går inte att lära gamla hundar att sitta. Eller hur det nu var..!
Jag har i princip blivit erbjuden förlängning av min praktikperiod, vilket är väldigt smickrande! Jag har tydligen gjort ett bra jobb..! Själv håller jag dock tummarna för en speciell sommarpraktikantsökande hemifrån! ;) Kan nog bli en intressant sommar, med tanke på vad det nu skrivs
om.
Ska försöka uppdatera med bilder inom kort. För mormors vetskap så ska jag träffa Eva på torsdag, ett besök i Manhattan Beach med omnejd.
Tillägnar följande min goa vän Linda, nyförlovad som hon är! Väcker minnen från Lindvallen, eller vad säger du? ;)




Over and out!

Uppdatering

Tänkte att jag kanske ska uppdatera lite. Börjar med lite bilder från i fredags.

    

 Kökspersonalen förbereder


I lördags blev det härlig långpromenad med start från Beverly Center, där jag lyckades fynda några skjortor, vidare längs med Melrose bort mot The Grove (ett annat shoppingcenter) och vidare ner till Wilshire för att ta bussen tillbaka hem till Westwood. På kvällen blev det bio, Fighting, ingen film jag kan rekommendera..! Luckor i storyn minst sagt.

 Lite för exklusivt för min plånbok..!

I söndags blev det "jobb" uppe på Residenset igen. Det har varit musikmässa i stan, och några svenska artister som var här och skulle promota sig själva var Salem Al-Fakir och Adam Tensta. Innan de medverkade på själva mässan var det alltså event-dags på residenset, var ca 150 personer närvarande i söndags, vilket gjorde det hela till ett av de event med flest gäster under senare tid!

    

 Salem, Adam och GK Nina

    



Expressen ordnade
intervju med Salem.

Efter eventet bytte vi diplomatkärran mot konsul Niklas Mustang, så cruisade runt lite på kvällen längs Mulholland Dr: nice utsikt! Hann med en vända ner till stranden också, blåsigt, men över det hela taget en görbra helg!

Veckan hittills har bestått av jobb, löprundor och häng med Wictors kompis Vi.
Torsdag och Valborg idag, hade inte vart helt fel att fira hemma i Örebro eller varför inte med Cortegen och öl i Götet! Hoppas att ni som kan firar traditionsenligt hemma iaf! =)

Ikväll ska jag klura lite på min framtid, om jag inte somnar: är sjukt trött.

För övrigt så domineras nyheterna här av svininfluensan. Inte läge att besöka Mexico direkt.