Farewell-tour part 1

Julen kom och julen gick. Tiden har gått fort här i Nödinge med omnejd. Utöver allt julfirande med släkt och vänner har jag tampats med någon slags förkylning som varat alltför länge, och som stundtals gjort att jag befarat halsfluss efter systers inflikande. Idag känns det dock betydligt bättre så tror att det hela bedarrar.
Hunnit hänga med Hovås-familjen, faster och farbror, ute och bowlat och ätit turkiskt med päronen och syrran (bra julklapp!), sett Australia, fikat, fikat och fikat, gått promenad runt sjön med Karin, både förnekat och förträngt skolan, ätit middagar i goda vänners lag.. Försökt hinna med så mycket som möjligt under min farewell-tour: Gbg. Hoppas hinna med så mycket som möjligt med under de sista veckorna i Örebro. Kommer sakna er alla!

God Jul!

De senaste dagarna har verkligen gått i ett. Lördag jobb, mycket god lasagne hemma hos Calle på kvällen. Söndag, packa, fixa i lägenheten inför julfirande i Nödinge. Bil ner, äta med familjen, filmkväll i Kungälv. Fick inte svar på mina frågor, fastän jag denna gång både frågade och egentligen inte brydde mig så mycket om svaren, jag har annat att tänka på. Måndag, springa, fixa julgodis, in till stan, middag i Mölndal. Tisdag, feber under natten, tvätt, till Jennie och gullungen Alicia på lunchdate. Hem, fixa julmat, pusta ut.
Idag, julafton 2008! Traditionsenligt firande med familjen, fortfarande mätt fastän det är mycket mat kvar än! Tar en paus från allt här i väntan på att tomten ska komma tillbaka!
Önskar att alla haft en riktigt god julafton so far och fortsätter att ha det några timmar till!

Finaste julpsalmen!

Det är en ros utsprungen
av Davids rot och stam,
av fäderna besjungen,
en ros i Judaland,
en blomma skär och blid,
mitt i den kalla vinter,
i midnatts mörka tid..

Julhysteri..

.. var det i Göteborg idag. Var inne för att handla de sista klapparna men fick avsmak så fort jag klev av bussen. För mycket folk, för mycket knök.. Fick tag i det jag skulle ha iaf, och sen bar det av till Mölndal för trevlig middag. Har dock dragit på mig någon slags förkylning så ska lägga mig nu och så får jag uppdatera mer här imorgon.

Work work

Lalala. Blev nästan full pott av min arbetsönskelista. Idag softade jag på taket med intagna och Radetzkis bok om arbetsskador. Kriminalvårdare tillhör tydligen kategorin som kan vara extra försäkrad vid smittor. Nice! Imorgon blir det typ: byte från natt till inskrivning till.. kanske Pernillas tjänst, vilket antagligen skulle innebära gemet. Det får lösa sig imorgon.
Chillar hemma med vin, har ätit god lax kokad i äkta grädde, citron, dill, salt och peppar, med pasta och morot. Operation rensa-ut-kylskåpet behöver inte bli lika blandad mat som igår utan kan bli riktigt bra!
Igår gjorde jag och mina nolle-tjejer julgodis, himla trevligt! Tror inte jag gjort knäck sen någon gång i grundskolan, på det klassiska julpysslet Nödinge- och Kyrkbyskolan klass 1 - 9. Those were the days! Och ikväll blir det fest, grattis Anton till nya lägenheten!

School's out..

Gårdagen bestod av ännu ett långt föreläsningsmaraton, men gick förvänande bra, även om jag nästan slumrade till. Fick bokat onsdagens rstaurangbesök också under lunchen, suverän-style. Efter pluget blev det promenad in till stan för att fixa lite julstämning, sedan städning och så nice avslutning med kvällsbesök. Precis vad jag behövde!
Idag blev det plasmagivning, introföreläsning i försäkringsrätt, årets sista föreläsning! Kom hem lagom apatisk, fastnade framför musikhjälpen. Kolla in sr.se för Kittys duett med Kicki D igår, humor! Önskade själv en låt idag och skänkte därmed en slant till världens flyktingar. Vet dock ej om låten kom med, var en Nintendo/super mario mix på Fine med Whitney Houston som spelades mycket på P3 då det begav sig. Promenad till optikern, inget tänkt slipsköp, hem och fxade matlådor till veckans kommande arbetspass på Häktet. Sedan iväg till en mycket trevlig kväll på Grekiska kolgrillsbaren md kompisarna, extra kul att Daniel kunde vara med, hemma från Hong Kong!

Musikhjälpen

Packning och lunch innan det bar av till Örebro. God mat, inte så många djuplodande frågor. Jag frågar inte för jag vet inte om jag vill höra svaren. Då får det bli som det blir.
Betydligt lättare att köra idag, ingen snö, skönt. Också skönt att slippa packning, ha stökigt så det räcker här ändå.
Lyssnade på Musikhjälpen på vägen upp, kul idé, hoppas det inbringar mycket pengar! Sänder 24/7 från Malmö, P3, svt, och självklart på
webben. Rolig trio med Kitty i spetsen, har lyssnat vidare nu ikväll, fortsätter säkert lite imorgon också.
Är på dåligt humör, kanske borde lägga mig. Trött på mycket.

Bröllop och julkonsert

Bröllopsfest igår, kul! Hade dock kunnat vara lite fler tal och skojs under middagen. Jag hade min gamla toastmasterkollega Linn till bordet, och kom att tänka på allt som hände under Andreas och Sofias bröllop. Fler tal, roliga lekar, och kanske framförallt radioinspelningen! Om jag gifter mig nån gång: tala gärna!
Vart lite småseg idag, inte gjort så mycket vettigt. Fixade lite i rummet, läst lite. Vart på julkonsert i Nödinge kyrka. Gospelkören där syrran är med brukar ha konsert runt denna tiden varje år, drog fullt hus, nice! Imponerad av Magdas solosång: Peter Jöbacks Viskar en bön. Så fint!
Imorgon blir det återfärd till Örebro. Är säker på att veckan kommer gå snabbt, på gott och ont.

Nobel peace price

Åh, det här är så bra! Från fredskonserten häromdagen, Robyn. Här ett klipp med både With every heartbeat och Be mine.


Jag blir lite kär när jag hör denna versionen av Be mine. Påminner dels om min vår 05: mitt hjärta så brustet att jag aldrig trodde det skulle bli helt igen. Dels höst/vinter 08: låten regerar fortfarande, och jag gör vad jag aldrig trodde jag skulle våga göra!
"Sometimes wishing´s just no good"

Lucia

Så mörk är natten i midvinter tid
Men se, då nalkas Lucia
Hon kommer den goda med ljuset hit
Hon kommer med hälsning om julefrid
Hon kommer med ljus i sin krona..

Lucia var bäst när man var yngre. Minns låg- och mellanstadietidens firande i Stora gympahallen, under högstadiet var det kyrkan som gällde. Det var mysigt, både när man själv var med och sjöng och senare när man tittade på. Upp tidigt, fin musik, som sagt: mys! De senaste årens luciatider har gått förbi relativt obemärkt för min del. Oftast har det varit fullt upp med studierna så lusse har prioriterats bort. Får ta igen firandet om jag blir pappa nån dag!
En senare årlig tradition verkar vara debatten om manliga lucior, så även i år, bland annat en artikel här i
AB, var även uppe på tapeten i P3 igår. Jämställdhet mot tradition var det frågan om där. Dock hade killen som blivit vald till Lucia hoppat av efter att ha mobbats på diverse internetforum, kanske även i skolan. Får se om det blir någon ändring i attityder till nästa år!
Snart dags för bröllopsfest!

Late night in Nödinge

Inledande frukost med två rättsfall. Seminarium/föreläsning med Mia, fortsatt bra, hon är typ mysig. Lunch med drömmar om Australien och ett korallrev av "belgiska" sjöfrukter av mer eller mindre tvivelaktig karaktär: garanterat årets julklapp! Hem, packade, missade ändå rocken i all hast, fick ju trevligt besök som jag önskar kunde stannat längre. Örebro - Göteborg: inget kul att köra bil idag, men gick lättare efter Mariestad iaf. Hoppas på bättre väder och väglag på måndag då jag kommer återvända till Örebro, sista vändan innan jul. Trevlig kväll hemma hos Anders och Katharina, Idol-final, mackor, USA-snack. Nyss hemkommen, ska sova i det ommålade rummet. Föredrar nog cremefärgat.

Dagens sms!

Sitter och förbereder dagen lite. Får då ett sms från min veterinärstuderande kompis: "Ha en underbar dag, min dag handlar om att runka hund..". Frågan är vem som får roligast, hon eller jag med dagens arbetsskadeseminarium?!

En dag med plugg, plugg..

Fullt upp på uni idag, ytterligare ett schemalagt marathonpass. En timma uteblev p g a hemmalunch och ett inplanerat besök på USÖ för örat. Årlig kontroll, nytt recept, verkade annars ok. Billigare sjukvård här än i Västra Götaland, alltid något! Tillbaks till skolan, sen hem till lite rättsfall innan det bar av till julfika med BOJ. Kul att det tillkommer nya vittnesstöd, stödpersoner, folk som kan och vill hjälpa till idellt! Kul på TR när man känner att man gör nytta, när man kan hjälpa någon. Så var det i tisdags i mindre skala, men det räcker för att det ska kännas bra!
Läste igenom häftet med arbetsskador till imorgon. Trött, vet inte om jag fick in så mycket. Får hoppas att inte bli utfrågad av Mia imorgon (en riktig hjare på namn, imponerande!).
Vad som händer på onsdag återstår att se, ju fler kockar desto sämre soppa! Men jag är på oavsett, svårt att få klara besked bara vad folk vill. borde vara mer raka överlag tror jag. Men jag vet även själv hur det är, anpassar mig utan problem till andra, och då kan det ju bli lite segt i beslutsprocessen ibland.

Åh, det här kommer vara min jul-depp-låt i år! Jul är min favorithelg utan konkurrens, men innebär både glädje och sorg för mig.

 

Visum!

Tre hyfsat roliga timmar med herr Dufwa idag. Innhållsmässigt blev det kanske lite av en överraskning, vet inte om det var rätt planerat men det flöt på iaf. Och tänk så lätt det kan vara att hjulen på bilen hamnar snett, att man kommer upp på trottoaren och sedan mejar ner 20 m staket!
Tränade, hämtade ut mitt pass: mitt visum är klart! Skönt att inte behöva tänka på den biten mer utan att gå vidare till de andra projekten som måste fixas. Dessutom har jag utsett andrahandshyresgästen för min lägenhet, kul att kunna göra någon glad!
Försökt plugga, men det här känns för mycket för mig just nu. Saknar ork och viljan att beta av allt till på fredag. Ett besök hemifrån lockar mer. Får se om jag orkar vara duktig eller inte.
Höll på att förlora min tvätt ikväll också. Efter att ha fyllt torktumlarna och torkskåpet försvann ordet "tvätt" ur mitt medvetande. Kom på det alldeles för sent, och eftersom min tvättid då var slut kom jag inte in i tvättstugan. Men det löste sig ändå, innan Martin - the man with the KEY - hann hjälpa mig kom grannen som hade tvättiden efter och släppte in mig. Lite pinsamt, men blev en trevlig pratstund där nere!

Tisdag

Inte bara jag som gillade Lena och Orup i helgen!
Idag har jag fått pluggat (lite), vart på TR, vittnesstöd, trevlig praktikant: Caroline med. Stort plus även för Irene som efter avslutad mentordate kom och beärade oss med sitt besök och fika! Mycket goda bullar, så borde det vara varje gång man är där! Fick även tränat en snabbis, innan jag kom hem och julpyntade lite. Håller i skrivande på med att fixa en köttfärspaj som jag och Irene ska kalasa på framför säsongsavslutningen av Desperate. Det är såvitt jag vet bara "säsongsavslutning" av 5:ans säsong, inte själva serien. Jag får kika vidare på nätet eller i US till våren!

Hoppas på ickeinställda föreläsningstimmar imorgon!


Jobb och fika

Lena + Orup igår kväll, mycket bra! Dessutom avslutning av hela turnésvängen. Skön show, min typ av humor, Herngren hade lyckats bra! Bra blandning av det mesta, hade gärna hört fler låtar från nya skivan dock.
Jobb idag, etta på ettan, lugnt, lite väl segt på eftermiddagen kanske. Trivs verkligen där!
Efter avslutat jobbpass blev det en sväng till Oh helga natt. Kallt. Tyckte det vart bättre tidigare år, kanske skulle följt Hannas exempel med fika istället? Eller gått inomhus iallafall. Fika har det blivit överdos av idag. Mitt jobb innebär en hel del fika, avstod från dagens vetelängd och mazariner, istället siktade jag in mig på småkakorna och julgodiset. Efter Oh helga natt bjöd Olov på lussekatter m m hemma hos sig. Mycket goda! Bra avslutning på dagen, kul att träffa Robban också!

Jobbhelg

Jobbar i helgen, gjorde nog ett lite snurrigt intryck imorse men gick nog bra ändå. Soft att vara promenadvakt, kan kombinera det bästa av två världar: jobb och studier. Imorgon blir det dock att vara på avdelningen hela dan, ska bli rätt skönt det med. Får se om det kan bli något mer jobb innan jul, vore bra men vet inte om tiden räcker till.
Avslutat mitt softande här hemma nu med fisksoppa och ett glas vin, dags att bege sig till Lena + Orup och sen ladda inför morgondagen.
Fortsatt skön lördagskväll go vänner!

Den som väntar på något gott..

.. brukar få vänta länge. Fortfarande inget nytt om förrådet, ogillar ÖBO allt mer. Mitt visum dröjer med, LA hade missat att skicka in underlaget till UD som ska skicka vidare till den amerikanska ambassaden. Suck.
Mycket trevlig lunch med Katri idag på Nya lilla Indien på Norr. Nya ägare tydligen, maten var kanon, rekommenderas till de som vill äta indiskt i Örebro. Hem till några rättsfall, innan jag bestämde mig för vad jag ska göra med morgondagen. Är säker på att det blir kanonbra, och värt pengarna! Men jag jobbar ju hela helgen, och känns skönt att kunna unna sig också. Skönt och behövligt!

Återigen..

.. blev det inställda föreläsningar. Tycks bli en Vad är rätt i repris, dock har vi redan fått ut nya tillfällen till de inställda föreläsningar som skulle ha ägt rum idag och imorgon fredag. Fick läst lite rättsfall innan Irene kom på fika med goda bullar, sedan lite till läsande innan lunch och sen skön promenad med Karner. Läste igen, sedan iväg på julbord på Conventum. Årets första julbord, lite fler närvarande än det på Njuta igår..! Det var kommunen som bjöd de som jobbade ideellt här i Örebro, var där med mina vittnesstöds-kollegor Hanna och Olof, mini-mini-klassträff! Helt ok mat och bra underhållning, minus för kärringar som tränger sig före i matkön. Äldre personer borde ha lärt sig mer hyfs, men vid julbord tycks vanlig vett och etikett försvinna ur vissas medvetande.

Tid

Förmiddagen bestod av att besöka min "mentor" Carl på Skatteverket. Blir nog inte så många fler träffar, ev en gång till efter nyår innan jag sticker till LA. Kul, han gjorde liknande praktik i Chicago för några år sen, kanske snackar mer om det nästa gång. Hem, fixade lunchomelett, läste Hellner och några rättsfall. Ansökte om visa (!) innan lägenhetsvisningen. Sociolog eller sjuksköterska? :) Sedan kom Calle på middagsbesök, trevligt, var nog lika sega bägge två!

Är det tiden som går fort eller är det jag som inte utnyttjar den på rätt sätt? Känns som att jag inte riktigt hänger med i svängarna. Ändå, när det snurrar och jag vill gå av sätter jag själv ännu mer fart på saker och ting runtomkring mig. Det löser sig.
Snart kommer Miona, Daniel och alla andra som läst utomlands hem, kan säkerligen hålla med om att tiden går fort! Även om jag tror att NI utnyttjar er tid bättre än vad jag gör just nu.

Tisdag

Var så trött imorse. Liksom flera av mina vänner tycks jag ha drabbats av något som liknar en slags höstdepression. Ingen höjdare. Läser sakta, tog mig igenom lite Hellner lagom till lunch, fortsatte under eftermiddagen, sakta men säkert framåt. Fixade klart det sista visumpappret, ska skicka in imorgon eller på torsdag, hoppas inte på något strul. Var ju en misstänkt bomb på ambassaden idag, men enligt DN finns inga uppgifter på vad det aktuella paketet egentligen innehöll. Efter middag blev det promenad upp till Brickebacken där det konstaterades att vi studenter oftast får göra allt dirtywork när ansvariga för program och praktik int alltid har så stor koll eller är tillräckligt hjälpsamma. Trevlig fika med lussekatter, te och popcorn tillsammans med vännerna framför Desperate, mycket nice tisdagskväll. Under dagen har jag även lyckats få mer jobb kommande helg, fått lite mer klarhet i utvecklingen kring mitt förråd (kanske imorgon!), bokat in två visningar av min lägenhet och fått kontakt med min blivande praktikkollega. Kvällen avslutades med NJA 1991 s 720. För er som inte visste så fann HD övervägande skäl för att innhavare av fjärrvärmeanläggning bör bära ett strikt skadeståndsansvar för skador orsakade av utsläpp från anläggningen. Nu kan jag somna gott.

Decemberkväll

Sitter och har precis provsmakat säsongens första hembakta lussekatt, med Jöbacks julmusik i bakgrunden! Om jag får oväntat besök finns det fler! Jöbacks julskiva tillsammans med Carolas två Betlehemsinspelade är nog de jag gillar bäst av de som kommit fram de senaste åren. Anledningen är stämningen. Inte så mycket ytlig krims-krams-musik. Mer känsla, djup, de känns ärliga. Det gillar jag.



Förnekade min egentliga sysselsättning ikväll. Efter besök hos optikern blev det Java med Olov, sen promenad hem. Lagade till strömming, kokt potatis och spenat. Klassiker! Stack iväg till Maxi, handlade, hem, satte igång lussekattbaket, julkonsert på tv. Intetsägande svar från Pia dock, får försöka reda ut resten imorgon.

Musiken har tystnat

I alla fall för en liten stund. Har precis varit uppe och klagat på min granne, som alltför ofta spelar alltför hög musik. Irriterande när man ska plugga. Viss irritation riktas också mot ÖBO, som inte satsar mer på att isolera sina studentlägenheter. Både isolering mot oönskade ljud och mot oönskad kyla utifrån hade inte varit helt fel. Men får hålla ut till mitten av januari antar jag. Annons på Blocket idag, hoppas någon nappar och vill hyra lägenheten under tiden jag flyr landet. Har idag fått mina personbevis, lämnat in ansökan till Wallenbro och har varit på möte med Roland angående uppsatsen till våren. Vet inte om jag blev så mycket klokare av det just nu, men saker och ting får klarna i framtiden. Just nu känner jag mig rätt stressad, vet inte riktigt varför. Kanske för att saker och ting tar längre tid än vad jag vill.