Lönen slut

Det tar emot att betala en 20 000:- räkning. Men nu är det gjort.

Prövar en Marie

Jag gör en Marie ikväll. Dock sitter jag inte i fönstret. Får se om det kan ge resultat? =)


Closing time in LA

Höjda passpriser och nedlagt konsulat. Mindre kul för svenskar i (västra) USA just nu. Ska bli intressant att se om konsulatet i LA kommer att återuppstå ännu en gång i framtiden, som på 90-talet!
Är glad att jag fick möjligheten att vara där som en av de sista praktikanterna!

Provsmakning

Med beröm godkänt för den hemmagjorda rödavinbärssaften!



Ska avsluta denna vecka med lite skadeståndsrätt. Och mer saft förstås!

Grillfest och vinbär

Nice grillfest ute hos H igår! Mycket god mat (ekologiska grönsaker!), öl och kubb. Som vanligt vann killarna över tjejerna. ;)
Sov över och fick mig en frukost som var betydligt trevligare än mina vanliga havregrynsgrötiga!



Spenderade de närmsta timmarna med att plocka vinbär och hann göra två omgångar saft och även vinbärsgelé. Härligt med trädgård, och möjligheterna till egenodling!

Man tager vad man haver!



En olycka händer så lätt..!


Inte så traditionellt!

Annorlunda och kul start på ett bröllop!



Ikväll bär det av ut till H för grillfest och sleepover! Välförtjänt efter städ, Markaspåret och plugg. Sent ska syndaren vakna..

Inte imponerad

Efter jobbet blev det fika, promenad och bio med O. Brüno, ingen film som imponerade på mig. Stundtals rolig, men överlag inte så kul som jag hade hoppats på. Både den simulerade sexscenen med Milli och swingers-sketchen blev i mina ögon mer pinsamt än underhållande.
Blev på bättre humör efter att ha hittat några gamla godingar på Spotify, tagit mig ett glas rött och kollat "In bed with Madonna". Två veckor kvar innan the Queen of Pop intar Ullevi!

Busted!

Lite humor!

Strömpis

Klockan närmar sig 07.00, sitter med min havregrynsgröt framför datorn och önskar att jag kunde få tillåtelse att gå och lägga mig i sängen igen. Utgång med jobbet igår på Strömpis, förfest hos Henke: mycket lyckat! (Inget kaffe i kön!)

Imaginary heroes

Spenderat kvällen framför Imaginary heroes. Drama om en trasig familj. Så fin, bra och hemsk samtidigt.
Börjar så smått få ångest över framtiden. Beror nog på stämningen från filmen. Men ändå. Hade varit skönt att veta lite mer vad jag vill. Vet dock att jag inte är ensam om att känna så. Alltid något.
Imorgon är jag CG. 3,5 vecka med ansvar för inskrivningen. Kommer sakna min läromästare. =)

Praktikantintyg!

Idag damp det ner i brevlådan, mitt praktikantintyg från LA! Mycket ros, inget ris. Önskar att Roland kunde nöja sig med detta och ignorera mitt skriftliga arbete.

Jag och mina GKLA co-workers, alla speciella på sitt sätt! =)


Fotbollsmåndag

Efter jobbet blev det lite presentshopping och sen till André för födelsedagsfika, riktigt trevligt! Fortsatte kvällen med fotboll (ÖSK förlorade mot Häcken: Go Gbg!) och öl på Pitchers. Bra start på nya veckan!


Snart måndag igen

Ytterligare en skön helg har passerat. Hunnit med besök i Finspång, städat lägenheten, umgåtts med vänner och spelat kubb! Regnig dag idag, skönt att bara ligga och slappa i soffan och kolla Harry Potter. Under veckan som kommer måste jag börja ta tag i saker och ting..
Imorgon blir det cykel till jobbet, tackar Irene för det! =)

Snart helg!

Min lägenhet förblir i kaos. Får bli nån sorts racer-fix på lördag..!
Veckan har annars bestått av jobb, fikor och träning: njuter! Imorgon blir det med största sannolikhet en skön dag på jobbet, fredagsfika, hårfix och en tur till Finspång! Bra start på helgen med andra ord!

"What's up Sweden?!"

Jag och Hanna drog till Stockholm igår för Brittans konsert. Efter att ha gjort oss av med bilen tog vi oss in till city och började traska runt i Gamla Stan bland diverse trevliga bokhandlar. Vidare förbi Slottet bort mot Kungsträdgården. Stockholm är rätt fint ändå, men kanske ändå inte min cup of tea.



Dagen gick i svullandets tecken, och efter god mat och godisinköp blev det lite väntetid i solskenet innan konserten.



Mellansnacket lämnade en del att önska men annars fullt ös under Britney's show i Globen! Det hela inleddes med diverse mer eller mindre bra circus-artister. Hannas icke-favorit: exponeringen av dvärgen! Låtarna var mestadels från de två senaste skivorna. Duktiga dansare, funktionell scen och fler circus-tricks. Välgjort, men kanske något opersonligt som en recensent skrev.







Tackar Hanna för en mycket trevlig dag och för sommarens godaste jordgubbar (Moina instämmer!)

Hagfors!

Spenderat helgen i Hagfors, riktigt nice! Sandras hembygd med omnejd var väl värt ett besök! Åkte upp efter jobbet i fredags, skönt att få koppla av efter en mycket hektisk dag där det mesta som kunde gå fel gick just fel. Blev på bättre humör efter att ha mötts upp av Sandra och Christian och grillat!



Sightseeing stod överst på lördagens to-do-lista. Började med gps-skattjakt i Hagfors utanför Stadshuset, sedan runt på stan.



Fortsatt skattjakt i Sunnemo.



Fika och Brandmuseum i Munkfors.





Efter lunch och allmänt softande begav vi oss ut på sjön.



Fiskelyckan var dock inte så god.





God middag på kvällen, öl och spel. Har dessutom sovit extremt skönt i helgen, den värmländska skogsluften rekommenderas!
Hann med en tur ut på sjön idag också mellan regnskurarna, hade fått några aborrar i mjärdarna så hann med att få rökt fisk innan jag återvände till Örebro.



Ledig från jobbet imorgon, jag och Hanna ska till Stockholm på Britney!



Heading for Hagfors!

Hagfors i helgen, ska hälsa på Sandra och Christian! Tillbaka i Örebro söndag kväll.

Wednesday after work

Jag förtränger det jag måste göra och njuter av att bara vara ett tag till, det är ju ändå sommar! After work ikväll med häkteskollegorna, himla skönt! Hängde en stund innan hemma hos André för att sedan bege oss bort till Strömpis för mat och öl. Bra liveband, helt ok käk och gott sällskap! När de andra (lyckligt lottade som är lediga imorgon) drog vidare till "förfesten" satt jag kvar med Micke och doktoranderna Maria och Mona (som gjort praktik på konsulatet i SD!). Riktigt nice! =)
Om det blir nåt "gottis på inskrivningen" får vi dock se..! ;)

The Proposal!

En riktig feel-good dag idag! Fint på jobbet, tränade ett styrkepass efteråt och fick lite ny energi. Gick och köpte biobiljetter till mig och Hanna, som jag sedan mötte upp på Java för fika och allmänt tjöt! Filmen vi såg var The Proposal med Sandra Bullock, Ryan Reynolds och den magnifika Betty White i rollerna. Visst kände man igen inslag från andra romantiska komedier, men den var välgjord och rolig. Dessutom har jag svårt att inte gilla Sandra..!
You-tubar lite från MJ memorial ceremonin från Staples Center i LA. Hade jag varit kvar i stan hade jag nog tagit mig dit, ta del av stämningen på plats.

Mariah Carey och Trey Lorenz: I'll be there.

Ännu en cykelstöld (delvis)

Jag är numera utan cykel. När jag kom hem från jobbet var min cykel inte längre intakt, stulet framdäck. Så nu blir det fortsatta promenader till jobbet, och för övrigt också. Någon som har en billig cykel till salu? Orkar inte heller polisanmäla eländet.
Dock lite variation från förra gången min cykel blev stulen här: då var det endast framdäcket som fanns kvar! =)


Helgen..

.. spenderades lite oplanerat i Göteborg med omnejd. Mys med mormor i fredags, fix med bilen och nya bromsbelägg i lördags. Fick hjälp av farsan att fixa problemet, vilket gör att jag kan andas ut inför nästa helgs tur till Hagfors! Slappade lite hemma med dopp i poolen innan jag på kvällen mötte upp lite vänner för drinks och en allmänt nice kväll!







Höll med hjälp av Västtrafiks nya kaotiska organisation på att inte komma hem till Nödinge på natten, men busschauffören tog en extratur så det löste sig rätt bra.
Igår blev det en träff med Davor, Martin och fika, kul att träffas igen! Middag hemma hos brorsan och familjen innan jag återvände till Örebro för en ny arbetsvecka på Häktet.





Syskonen Zander och 10 kg William!

Fredagsfika

Det är något med svenska myndigheter, såväl utom som inom riket, och fredagsfika som tilltalar mig! =)

Laundry paradise!

Blir glad av att återigen få sätta fötterna i tvättstugan på Sörbyängsvägen. Har precis slängt in två maskiner tvätt i torktumlare och torkskåp, och det luktar fräscht och rent, till skillnad från mina plågsamma stunder i tvättstugan i LA. Home sweet home!
Nu: middag utomhus!

After work

En skön after work på Hellas i trevligt sällskap ikväll! Avslutade med mjukglass, utan strössel till Mionas förtret. Man kan inte få allt, trots att det är säsong! ;)