Calling it Christmas

Jag gillar Joss Stone, skön julstämning med hennes duetter med Elton John och Mick Jagger!

Calling it Christmas



Lonely without you (this Christmas)



Annars dan före doppardan. Julstökat i Nödinge med klappar och mat, önskar nu alla en riktigt god jul!

Avklarad tenta

Tentan gick ok, hamnar nog på BA. Jag är en medelmåtta, på gott och ont!
Firat med middag på Maharani, promenad runt Slottskogen och paj framför tv:n med trevligt sällskap!
Imorgon blir det avfärd till Nödinge för julstök, mer mys!

Tenta coming up

Imorgon är det tenta. Nervositeten finns här, men jag hoppas på det bästa. Tyckte att det verkade som en skön idé att ha tenta före jul, nu är jag inte lika säker.
Premiär idag för Anna Ankas jul, humor! Lätt Anna på julafton om jag får välja. Parodin funkar också bra! =)


Slutspurt

Tiden är kommen för slutspurt i mitt tentaplugg. Idag står repetition av sekretessen på schemat. Tidigare i år trädde den nya offentlighets- och sekretesslagen i kraft och ersatte därmed den gamla sekretesslagen. Detta fick till följd att vi nu får sitta med kurslitteratur, omvandlingstabell och ny lagtext i en enda röra för att få koll på läget. Härligt!



En av gårdagens alla möjligheter till ett leende på mina läppar fann jag som så ofta hos Annika Lantz. Stina Ekblad gästade programmet och läste
twitter-dikter! Mikro-bloggning är för övrigt en bra ledstjärna, kort och koncist. Vilket kanske misslyckades i detta inlägg i och för sig.


Vinter noll 9

Igår spenderade jag kvällen på Liseberg och senare på middag i Masthugget. Kylan har slagit till rejält, en ny (varm) vinterjacka hade inte suttit fel. Eller vågar man sätta på sig sin gamla Chevignon?!



Dessa var ju så heta under 90-talet, jag hade en blå som fortfarande finns kvar i garderoben i Nödinge. Märkesfixeringen har jag dock lämnat bakom mig och skulle i dagsläget hellre satsa på något mer diskret.

Jultecken hemma hos mig

Har inte riktigt kommit i julstämning här hemma, skyller på stress och tenta. En stjärna i fönstret och en hyacint förutom lussekatterna i frysen är nog det enda som påminner om den stundande högtiden just nu.



Och ja, det är bladpersilja som tittar fram där nere till höger.

Tentaplugg och födelsedagsfika på Gibraltargatan blev det idag, kul att träffa på lite gamla kompisar igen!

Hur man sågar en julskiva

I dagens GP recenseras ett antal julskivor. Idol-trion E.M.D. lär nog inte bli nöjda efter att deras "Välkommen hem" får följande omdöme av Johan Lindqvist:

"Det enda förlåtande med den här plattan är att intäkterna går till World Childhood Foundation. Men det är klokare att sätta in pengarna på direkt på kontot, då sparar man ju miljön en smula med tanke på att det dessvärre lär ta tid för den här plastbiten att brytas ned till något mer angeläget än värdet av den musik man har smetat ner den med. Nog för att julmusik kan vara smetig, men E.M.D tar priset och när de helt utan känsla tar livet av Cohens Hallelujah förstår jag om Leonard väljer att återvända till sitt kloster."

Betyget: en överkryssad fyr! =)


Sista dansen

Nyss hemkommen från Sista dansen. Sevärd, rolig, tänkvärd, väl värt pengarna! Inte så ofta man går på teater, får kulturera mig lite mer i framtiden. Dock smärtar det att jag inte längre är ungdom, utan ramlar in i kategorin vuxenstuderande!

Musikhjälpen har dragit igång. Gick förbi buren utanför Storan på vägen hem. Timbuktu och allas vår Christer lös med sin frånvaro, Ametist (?) satt för stunden själv där inne. Ska passa på att önska låt imorgon tror jag, 50:- till radiohjälpens malariakampanj är något som de flesta borde ha råd med!

Kär och galen?

Youtube - tentaplugg // 1 - 0



Ikväll blir det besök på Stadsteatern, Sista dansen, skriven och regisserad av Carin Mannheimer med min favorittant Gerd Hegnell i en av de bärande rollerna! Förväntningarna är på topp!

Peter fixar julen!

I fredags var det julkonsertdags på Scandinavium med Peter Jöback. Så grymt bra, karln sjönger skiten ur vem som helst! Om endast en julskiva fick snurra hos mig i jul skulle det garanterat bli hans. Smakprov från konserten, inte bästa kvaliteten men får duga.

Decembernatt!



Nu en liten stund till med tentaplugg. Mm, I like! Or not..

Med morgontidning

Sen några dagar tillbaka är jag med morgontidning, GP såklart. Jag gillar tidningar i klassiskt pappersformat, skönt att läsa, men kommer bli några extraturer ner till pappersåtervinningen framöver!


Seminarium vs VAB

Eter fem timmars seminarium var det skönt att få sjunka ner i soffan en stund med Mord i sinnet och en kopp kaffe. Igår var det lite osäkert hur det skulle gå på seminariet när det ett tag såg ut som att de två andra resterande gruppmedlemmarna planerade att stanna hemma. Men antar att det är risken man får ta när man är medlem i pappa-gruppen: VAB! Elias dök dock upp idag så vi genomförde vår redovisning om missbrukares eventuella rätt till ekonomiskt bistånd för betalning av knarkskulder och domarjäv relativt smärtfritt. Inser att det är mindre än tre veckor kvar till tentan, så borde lägga på ett kol nu.