Biverkningar och Studio Ett

Jag kanske är klenare än syrran ändå: åkte på såväl feber som huvudvärk av vaccinet. Tur att jag bara drabbades av de vanligaste biverkningarna i vilket fall!
Trots seghet har veckan förflutit snabbt. Hunnit med plugg, grupparbete, mormors- och Partillebesök. Imorgon blir det första adventsmys i Nödinge, bra avslutning på veckan känns det som!

Några vuxenpoäng har jag nog skaffat sen jag börjat lyssna på Studio Ett i P1. Kan inte låta bli att mysa lite till Monica Saarinen och hennes kollegors lite småtykna ton när de intervjuar sina gäster!



Igår var det telefonväkteri med statsminister Ferdrik Reinfeldt. Svenska folket fick möjlighet att ringa in och fråga mer eller mindre intelligenta frågor. Jag förundrades när den lilla damen från Motala ringde in och i princip tyckte att det var synd att inte Reinfeldt kunde tänka sig att bilda regering med Sverigedemokraterna, för "det har ju kommit alldeles för många invandrare och flyktingar hit som ser till att svenskarna inte får några jobb". Skrämmande att det finns så många människor med dessa tankar!

Göteborgsk ordförståelse?!

Svensk-Göteborskt Lexikon

Svenska = Götebosska
Sammarbetsvillig = Go Göbbe
Utåtriktad = Tjötig
Socialt kompetent = Käck
Expansiv = Bré
Seriös = Änna Tetig
Dynamisk = Brötig
Resultatinriktad = Åpen
Självgående = Knö sig
Lyhörd = Go Göbbe
Kreativ = Go i Hövvet
Ansvarskännande = Tjallebötta
Strategisk = Görfiffig
Handlingskraftig = Töff
Säljande = Tyken Tjomme
Stresstålig = Stöddig
Tända eld = Lönta
Springa = Köbba
Kommunicera = Tjöta
Ta plats = Knö
Flytta = Flö
Till exempel = Änna / änna dåva
Väl = La
Person = Tjomme / Jeppe / Göbbe
Ex. på meningar:
”Kan ni vara vänlig & flytta på er” = ”Ö DÖ, flö dig änna!!!”
”Har du verkligen tänkt igenom detta” = ”È du go ellee?"

Ny vecka

Genom mitt inte så aktiva vårdval visade det sig att jag redan var registrerad på en vårdcentral en bit bort här i Gårda. Traskade dit idag och tillhör numera kategorin som vaccinerat sig. Skönt att ha det gjort, och känns ingenting speciellt heller. Har ju hört om en del som inte alls mår bra efteråt. Men är väl inte lika klen som syrran..! ;)

Efter helgens vän-träffar blev det familjedag i Nödinge igår. Min brorson var där också, såväl jag som Fredrik samlade nog pluspoäng hos Lilleman efter att ha agerat lekfarbröder!
Hann dock inte med att förbereda mig så bra inför dagens föreläsning om socialtjänstlagen, men det gick ok ändå, bra föreläsare. Imorgon blir det LVU, så ska ta och fortsätta läsa lite nu och trotsa huvudvärken (som jag tror beror på att jag inte drack min första kopp kaffe förrän 16.00 idag. Inte bra! =)


Slut på vaccin

Hela svenska folket ska vaccineras mot svininfluensa. Så är det tänkt i vilket fall. Men nu verkar det som vart man än vänder sig så är det slut. Kanske beror på att bl a folk här i Västra Götalandsregionen varit duktiga på att vaccinera sig, enligt GP är var fjärde person här vaccinerad. Jag ska göra ett aktivt vårdval och byta vårdcentral till Olskroken, deras vaccin är slut nu men skulle ha nytt i lager till på fredag. Är egentligen inte speciellt påläst om vaccinet, inte heller rädd för influensan för egen del, men kan jag ta vaccinet och på så sätt förhindra spridning så är det ju bra.

7,2% av rösterna skulle Sverigedemokraterna skrapa ihop i ett riksdagsval idag enligt nya
undersökningar. En undersökning är långt ifrån ett riktigt valresultat men tendensen är ändå rätt skrämmande. Jag har så svårt att förstå hur man kan fundera på att lägga sin röst på ett sådant parti när det finns andra bättre alternativ. Vad är det som tilltalar folk??

Nåväl. Lite mer kommunalrättsläsande ikväll kanske?

Jul?

I fredags var det invigning av Jul på Liseberg, tionde året i rad. På ett sätt lite väl tidigt för äkta jul-feeling, men med ett nylånat Lisebergskort och med behändigt avstånd till Liseberg var det inget att tveka om efter att ett besök från Tollhättan blev inställt. Fin isshow innan Mr Santa tände ljusen i parken.



Nej, till allas förvåning är det inte min Olympus som fixat bilden. Cred till GP:s fotograf istället.

Helgen blev annars mycket bra med kombination av plugg och lite mer sociala tillställningar.

Kommunalrättsföreläsning igår och ytterligare en på fredag, gott om tid för läsning däremellan. Men finns ju alltid så mycket annat man vill hinna med också! Middag hos syrran, träning, fika med Angelica och ungarna idag, försök till vaccinering.

Denna låten tillsammans med resten från Shakiras senaste skiva går varm i min iPod fr tillfället, grymt skön!


"Nu ökar luddkriget"

Jag är INTE förvånad. "Tvättstugan är platsen där ingen hör dig skrika". Läs mer om svenska folkets griserier här.

Plugg med mera

Mycket att plugga är det för min del just nu, stor mängd litteratur som behöver plöjas igenom för att kunna tillgodogöra mig kursen. Jag ska ta någon dag snart leta upp mina gamla anteckningar från T4 (min favorit!) som säkert kan komma till lite nytta, Lena Sandström förgyllde vårkanten för min del! Föreläsare i träningsbyxor, precis så avslappnat som jag vill ha det! =)



Sen sist har jag förutom mina föreläsningar hunnit med öl på stan, besöka mormor, haft filmkväll på Hisingen, firat pappa på Fars dag och varit på hockey. Dessutom är jag med gymkort igen, tack kära svägerska! Även om jag inte tränade något idag, lite halsont, kändes det precis som den nystart jag behöver på träningsfronten! Har tillgång till de flesta Sportlife-anläggningarna i stan, det här kan bli bra! Beach 2034, here I come!

Förvaltningsrätt

Nya kursen började igår, en 15-poängare Förvaltningsrätt. Kommer bli fokus på den speciella förvaltningsrätten, och jag känner att jag behöver en uppdatering på grunderna! Körde igenom ett mjukt uppstartspass igår, mysig föreläsare, tror att det här kan bli bra! Fick fixat in mig i en arbetsgrupp också (pappa-gruppen!). Idag står hemmaplugg på menyn med offentlighet och sekretess inför morgondagens föreläsning.
Känns skönt att få komma igång igen efter de senaste veckornas slappande!

Adressändring

Jag tycker att Svensk Adressändring redan borde veta att jag ändrat adress, eller? =)


Åvägen 6!

Jag gillar min nya lägenhet! Tycker att jag fått rätt så god ordning, i alla fall inledningsvis. Lite kompletteringar väntar: tavlor och hyllor som ska upp på väggarna, kartonger som ska fraktas bort, kläder som bör rensas ut! Men får ta lite i taget.
Syrran premiärlunchade här idag, vi bor grannar med Göteborgsmått mätt så det lär bli fler gånger innan det är dags för nästa flytt.



Tvättstugan i huset har dock visat sig vara en smärre besvikelse. Ingen tvättstuga jag stött på, varken på denna eller andra sidan Atlanten, tycks kunna mäta sig med den i Örebro. Jag hade bokat tvättid från kl 7 i morse, körde tre maskiner, dock tog det fram till klockan 13 innan jag hade all tvätt torr. Under tiden som torkningen pågick hann jag cykla ut i Göteborgs-rusket upp till Utlandagatan för att skriva på hyreskontrakt. Synd att Göteborg inte är lika platt som Örebro.. ;)
Fått fixat med men internetanslutning idag också, var tvungen att skriva särskilt avtal med SGS innan det kunde fungera. Utan internet i nästan tre dagar alltså, bra bot för mitt internetberoende!