Helg!

24/1-09, kl 09,57

Första veckan på praktiken har nått sitt slut. Mycket känns fortfarande lite lätt rörigt i skallen, blir sån korvstoppning så här i början när man ska försöka lära sig så många olika saker på en gång! Har dock fortfarande inte tillgång till alla relevanta datorprogram, så blir mer att hålla reda på nästa vecka! Igår var dock en ganska lugn dag på konsulatet. Började med en timme framför datorn, kollade mail, innan Pia hade genomgång för mig och Wictor, en del administrativ information. På fredagar är det fikadags, blev en hel del prat om den nya tv-serien Diplomaterna som kommer att sändas i SVT på måndag, om jag fattat det hela rätt. Aftonbladet hade en artikel häromdagen, med en inte alltför smickrande bild. Kanske missuppfattat att jobbet gäller att representera Sverige? =)

Efter fikan blev det lite packning av lådor och annat flyttstök. Konsulatet kommer att minska ner sina lokaler under våren, och därför stundar en ombyggnad med allt vad det innebär. Tror att det kan bli lite stökigt på kontoret när det väl drar igång någon gång efter den 1 februari. Eftermiddagen bestod av rensning i arkiv, inte alltför kvalificerat arbete alltså, men kan vara skönt som omväxling.

Efter avslutad arbetsvecka och lite kaffe hemma blev det inköp av ny mobil som ska aktiveras under dagen eller kanske imorgon, beroende på hur dagens aktivitetet kommer att se ut. Väntar just nu på att få hit lite nya möbler till vår lägenhet från kontoret, bl a generalkonsulns gamla skinnsoffa! När det är levererat bär det av ut, tror att vi siktar på att ta oss ner till Santa Monica för att börja utforska LA lite närmare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback