Weekend

Jobbat idag, bevakning 10 timmar, easy money. Fick läst lite, men blev mest tjöt med Daniel, inte oväntat! Gårdagen var rätt slö, fick plockat lite här hemma, bakat frallor, åt middag med Irene och softade md tv-tittande, skönt sådär dagen efter. Lite bilder från fredagens musikaliska fest hos Hanna:

    

    

 Riktigt kul kväll!

Första advent idag, avslutade kvällen med att förbereda ytterligare en del av min visumansökan. Varför ska sådana formulär vara så krångliga? Hoppas det flyter på smidigt när jag väl skickat in.


Nöjd men ändå missnöjd

Fick BA på Vad är rätt. Jag är nöjd, men ändå missnöjd. Klart man blir påverkad när andra lägger ner extremt lite tid på tentaplugg och sen ändå lyckas bra, medans man själv inte lyckas så bra. Jag är ingen AB-människa helt enkelt. Jag förväntade mig inte ett BA, så på så sätt är jag nöjd. Men ändå. Samtidigt, bilden nedan säger väl allt. Dessutom orkar jag inte bry mig just nu, jag har annat att tänka på och se fram emot. Är så himla glad för mina goa vänner. "Surprisefika" igår, och en himla kul kväll ikväll! Vill ha fler fester som hos Hanna, med musik! Alla kan, mer eller mindre, och kan någon mer så blir det bara så bra! Vill också kunna spela gitarr, eller dragspel, eller fiol..! Allt från konfirmandlåtar till Womanizer på gitarr, grymt bra Hanna! Jag är mer än mina betyg helt enkelt.


Carl på plus igen

Fick gjort en del igår trots seg start. Visumfoto, fyllt i en del av visumansökan: mina utlandsbesök de senaste tio åren.. Tränade, pluggade både Hellner och rättsfall, drattade omkull med cykeln i det hala vädret. Lagade indisk linsgryta, smoothie till efterrätt framför ett trevligt avsnitt av Desperate, ringde bilservice, Specsavers, min mentor Carl. Planerat in en del den närmaste tiden, lika bra att få det gjort.

Skulle lämna in bilen idag, batteriet har krånglat och utan pappa står jag handfallen i såna här lägen. Bra Carl Markus reder sig inte själv. Gav mig iväg, kom dock inte längre än till korsningen Västra Nobelgatan, Östra Bangatan. Där blev det stopp, fick hjälp av en trevlig man att få upp bilen på cykelbanan, försökte starta med hjälp av hans bil, inget resultat. Ringde AJ, som kom och bogserade mig till servicefirman. Återstår att se hur dyrt detta blir. Delar åtminstone på kalaset med kära syster. Kanske jämnar ut det hela nu, även om bilen inte brann upp!
Lite upp i varv blev det promenad upp till stan, invänta Hanna för att gå till jobbet på Conventum. I afton dans:



Min och Hannas befattning: wardrobe assistents. Om nån ska se showen ikväll, lägg märke till hur välstrykta alla kläder är! Ganska glassigt jobb, som faktiskt även killar klarar av. Bratislava-chefen mäkta förvånad över att jag skulle stryka: "A boy? Are you professional?!" Killar kan! Jobb från 10 till 15, inkl fika och lunch, gav lika mycket som sist jag jobbade för Carl: mardröms-event i Skövde. Då: Joe Labero, borta 24 timmar, slit, grym träningsvärk dagen efter, inte värt pengarna. Nu: soft, soft, soft. Helt klart värt besväret! Carl är tillbaka på plus!

Gårdagen

Ogillar min bovärd. Skulle ha dykt upp här med nycklar till mitt (förhoppningsvis) nya förråd igår, men uteblev. Jag skulle vilja rensa ut lite grann så fort som möjligt, så hoppas det löser sig under dagen.
Fick pluggat en hel del igår faktiskt, visserligen bara läst i Hellner men ändå. Kändes rätt skönt när jag kom igång, satt hemma på förmiddagen, iväg till uni en sväng på eftermiddagen: bokade in träff med Wallenbro på torsdag. Efter att ha varit sjukskriven för opererad hand kanske hon löper risk för viss stressansamling, hon hade FULLT upp igår verkade det som. Läste en sväng på biblioteket, utan att somna denna gång. Blev en skön promenad med Hanna på eftermiddagen, ute i det sköna och kalla vädret, fullgjorde mina plikter för Irene. Kvällen avslutades med Texas chainsaw massacre och lite mer läsande.

Kolla in Rickard Johnsson! Vi jobbade ihop lite till och från på ICA Rollsbo under den tiden, duktig kille!


Saturday night

Nyss hemkommen. Jobbat idag, med Pernilla på inskrivningen, gick bra, soft men hyfsat segt. Fler häktningar imorgon, lite mer busy då. Inte så kul att en kvinna dog i arresten natten till idag. Hade omhändertagits på eftermiddagen då hon var kraftigt berusad, tillsyn varje kvart fram till 19.45 då hon inte andades mer. Får en att tänka på hur många trasiga människor det finns, så mycket tragik i vårt samhälle. Får en också att tänka på hur bra man själv har det, så mycket man tar för givet. Borde bli bättre på att se livet som det är: en gåva. Make the most of it.
Efter avslutat pass blev det mat och bio med Olov, Bond. Bra, gillar de nya Bond-fimerna bättre än de äldre, inte lika töntiga. Samma utveckling som Batman-filmerna. Ett glas rött och lite tv får avsluta denna dag.

Fredagsmys

Ikväll blir det soft hemma med Melberg på besök! Ska fixa lite mat, sen slappa med vin och idol, och en del skitsnack om det blir som det brukar! Annars har det varit en lugn dag, tränat, städat, vart på ÖBO (verkar som jag får mitt förråd på måndag), ska fixa med andrahandsuthyrning nästa vecka. Skönt att kunna flytta grejer till förrådet istället för Nödinge! I helgen blir det jobb. Jennie ringde förut, kanske borde jag sagt nej till en av dagarna, men min ekonomi behöver en push inför LA så jag tackade ja. Hoppas inte det blir för mycket för CSN, vill inte ha en repris á la -05. Komme vara på inskrivningen i helgen, kan bli intressant med tanke på att jag endast vart där en gång tisigare.
Nu blir det mys!

Påverkad av tv-reklam (lite)

Den här låten är så bra! Sjöng den i mellanstadiekören när jag var med där. Jag behöver kanske inte säga att jag sjöng hellre än bra! Skulle vilja kunna sjunga bra, men har inte den gåvan. Får uppskatta att andra kan istället. Iaf, den här låten har ju börjat figurera i reklamsammanhang just nu, vilket fick mig att leta upp denna versionen på youtube. Dionne Warwick, Whitney Houston, Stevie Wonder och Luther Vandross. Visst är den smörig, men ändå sådär härligt 80-tals-käck!
Kommer dock inte ihåg vad det görs reklam för..?


Remake

Ace of Base, yeah! Fick sitt stora genombrott 1994. Jag var 11 år, älskade The sign! Bra, enkel popmsik som kan få en på gott humör. Har gjort en remake av Wheel of fortune, piggar upp i höstmörkret!



Nu blir det promenad, som en fortsatt del i upppiggnandet.

Bilder från NY

 Från Rockefeller Center

 Statue of Liberty

 På Brooklyn Bridge

 Frukost på vårt hostel - kaffe och bagel

 Generalförsamlingen - FN

Fler bilder finns upplagda på Facebook, kolla in där!


Höstdepp

Jag skulle ju ta tag i saker idag. Istället har jag känt mig hängig, trött, seg, deppig. Vill bara kunna vara, istället för att känna som jag gör just nu. Kanske beror på att jag är hemma efter resan, blir ju omställning efter att ha kopplat bort allting och sen landa i verkligheten igen. Får göra ett nytt försök imorgon. Kom mig ut till uni iaf. Wallenbro är tillbaka på måndag, ska försöka träffa henne så fort som möjligt så jag kan gå vidare med mitt LA-planerande. Inväntar besked från UD med, för att kunna köra igång med visumprocessen, biljettletande.

Vintertiden gör nog sitt också, för mörkt för tidigt. Funderar på att plocka fram julstjärnan imorgon, och öppna glöggen. Baka lussekatter. Få en mer positiv feeling. Behövs.

Ersättningsrätt

Blev som tur var en kortare session i skolan idag. Skulle haft 6 timmar med Bill Dufwa, men blev nedkortat till tre, resten kommer i december. Skön person, uppfattade honom inte så virrig som Schultz tydligen hade hintat om. Jag orkar inte riktigt ta tag i allt än. Har småstartat eftermiddagen med tvätt och en kopp kaffe, Nu är det slut på Starbucks, hederliga gamla Gevalia ekologiskt istället!



Ska försöka få läst lite i skadestånds-boken innan det blir middag, och sen upp till Irene för vin, ser jag fram emot. Imorgon ska jag försöka strukturera upp mina kommande veckor, bit för bit.

Tillbaka i Sverige

Befinner mig återigen i Nödinge efter en vecka i NY. Var ute i god tid på flygplatsen igår, efter att ha snålåkt tunnelbana och airtrain till JFK (något jag rekommenderar, funkade super!). Efter att ha fräschat upp oss upptäcker vi att vår flight är inställd! Ville inte att det skulle bli som när jag och E skulle lämna Auckland för några år sen, att vi var tvungna att övernatta ytterligare en natt i en stad man vill åka vidare ifrån. Som tur var lyckades vi få de två sista latserna på en tidigare flight, som skulle lyfta 20 min efter att vi checkat in. Ibland har man tur i oturen. Så här i efterhand är nog både Magda och (särskilt) jag överens att jag inte freakade ur och blev totalsur över situationen på plats. Jag har inte så lång stubin.. Resten av resan flöt på ok, lång väntetid i Paris, men väl hemma väntade bror och svägerska och sen full familjemiddag hemma i Nödinge, SÅ kul! Benjamin och Mathilda är så söta tillsammans!

Veckan då? Har vart super, så skönt att koppla av från ALLT! Har varit en väldigt aktiv semester, många mil i storstan, inte så sugen på promenader just nu..! Lägger upp lite fler bilder senare, men här kommer lite smakprov!

 



NYC

New York! Resan gick bra, fast segt att flyga, fattar inte att jag inte led mer av tristessen da vi flog till Australien.. Har ar det riktig host, sa skont! Har hunnit med lite grann an sa lange, Central Park blir nog en favorit! Var runt en massa pa stan igar, ska fortsatta utforska staden och far aterkomma med rapport har senare. Idag ska vi ut till Woodbury och se om vi kan gora nagra fynd.
Take care!

Nödinge - New York

Gokväll go vänner! Borde sova men ligger vaken i mitt gamla pojkrum i Nödinge. Efter en tågresa där diverse nytt stoff till ett flertal nya Tjuvlyssnat-böcker ofrivilligt nådde mina öron väntade syrran på stationen i Göteborg. Åkte vår pärla hem till Nödinge, där vi båda övernattar för att inatt gå upp rejält tidigt för att åka iväg till flygplatsen. Vi flyger 06.30 till Amsterdam, sedan vidare till The Big Apple. Ser så fram emot det här, planeringen är minimal, men tror att nöjet blir maximalt. Tack Line för tipsen! Är det fler av er som har NY-tips att dela med er av så var inte blyga! Tror veckan kommer att gå fort!

Ska se om jag kan uppdatera bloggen under resans gång, annars lär det dyka upp lite bilder från ett höstigt New York när jag är tillbaka i Sverige igen.

Sköt om er, hoppas det blev någon kul tentafest i Örebro ikväll och att ni andra har det gott också!

Vad är rätt?

Så var 7:e terminens första tenta på Juristprogrammet i Örebro avklarad, Vad är rätt? Tre frågor med vardera 10 poäng, vilket kanske väcker lite frågetecken på hur rättshistorian kan anses ha lika stor tyngd som de övriga frågorna med tanke på utrymmet ämnet fått under kursens gång. Jag satt iaf i tre timmar av fem möjliga, då hade jag fått ur mig mina inte så avancerade kunskaper. Gillade frågan om rättsekonomi bäst, kanske för att den bäst lämpade sig för kvalificerat ordbajsande? Ordbajs sammanfattar nog egetligen hela tentan. Tror de kommer skratta när de läser min historiska redogörelse! Vad är bättre än att enbart beskriva historia, om inte att själv skriva den?

Nu ska jag ta tag i lägenhetsfix, diska, vattna, plocka undan, packa backpacker-säcken för att sedan invänta min personliga chaufför. Får se om man blir en (ännu) bättre bilförare med nyfixade naglar? ;)

Ska bli spännande att se om Miona och Greens förlovning smittar av sig, är ju ett träget par som firar 7 år tillsammans nu i dagarna!

Me, myself & Irene 20 dec?

Tenta imorgon och det känns.. Jag vet inte. Jag är mest uppgiven nu. Det som jag kan kommer jag säkerligen att blanda ihop. Rawls, Bentham, Finnis, Austin, Dworkin, Hart, Olivecrona, Nozick. Och då har jag inte ens kommit till rättshistorian. Nej, seriösa funderingar på attskjut upp det här, omtentatillfälle 20 december, en dag då jag hoppades vara på plats i Nödinge inför stundande jul. Vi får se imorgon hur det känns, men risken att jag joinar dig Irene är i skrivande stund påtaglig.

Lagt fram det mesta jag ska ha med mig till New York ikväll, packar det imorgon. Längtar bort!

Muffins och charlataner

Fortfarande upprymd efter gårdagens besked var det dags att plugga. Fick läst igenom mina föreläsningsanteckningar i förmiddags. Till lunch blev det indisk kyckling i tomatsås, detta i fortsatt syfte att försöka tömma matförrådet innan jag lämnar landet. Jag inser att jag är något av en slags shopoholic då det kommer till mat. Jag gillar att gå runt i mataffärer, kika in varor, extrapriser. Gustav: Jag ÄLSKAR snabbköp! ;)
En sväng till uni, trevlig pratstund med Martin på vägen. Försöker lista ut hur jag ska lösa uni-delen av min praktik. Ramen för praktiken ska bestå i en vfu-kurs, tyvärr för min del är att Lena Wallenbro är sjuk, och Puhakka var inte till nån jättestor hjälp. Fick dock registrerat mig på ersättningsrätten, är ju som bekant i NYC när det första passet går av stapeln. Så nu går jag runt i osäkerhet, praktiken kan i praktiken skita sig om jag inte blir godkänd för den av universitetet. Får ta tag i det när jag är tillbaka.
Hem efter att ha skrivit ut lite anteckningar, försökte läsa rättshistoria, men var inte så duktig som jag tänkt. Tvättade istället, och sen kom Irene, ej tomhänt:



Irene har fattat att vägen till mannens hjärta går genom magen. Jag passar på att njuta nu medans Daniel är borta, haha! Blev en hel del snack om den närmsta framtiden, med kurser, praktik, sommarjobb. Jag röstar på Tyskland!
Kvällen har avslutats med trevligt snack med pappa, och sen lite planering inför lördagens flygresa till NY med syrran.

Undrar hur det kommer att gå på fredag, tentan känns långt ifrån så säker som det brukar kännas.
Dagens fråga: är juristen en hedersman eller en charlatan? Hanna röstar på det senare! :)


Obama

Grattis Obama, som nu blir USA:s 44:e president! "Om någon därute trodde att USA inte var en plats där alllting är möjligt. I natt fick ni svaret".

Los Angeles!

OMG! Anette från Generalkonsulatet i LA ringde mig när jag var hemma hos Irene för att kolla in Desperate. Hon erbjöd mig praktikplatsen! Glad! Tankarna snurrar just nu, det praktiska som måste fixas.. Ringde Nödinge för att berätta, ni andra får reda på det här eller på annat sätt! Spännande, får börja nysta i allt imorgon, eller efter tentan, efter New York!

Röksanering

Hemkommen efter morgonens träning (varför har jag aldrig tränat så här tidigt innan? Skönt!!), slökollar på tv och nätet innan det är dags att sätta igång med dagens tentaplugg. Kanske kolla lite mer på rättsposistivismen innan det blir diskussionsträff på biblioteket, eller börja gå djupare in i rättshistorians förtrollade värld? Mer intressant att följa valet i USA, där röstningen nu är igång. Blir lite spännande ändå, trots att det verkar väga över (iaf i opinionsmätningarna) till demokraternas fördel!
En mer lokal nyhet är Länsstyrelsen betalar röksanering i landshövdingens lägenhet i slottet, då den förre innehavaren av posten tydligen rökt under fläkten trots bristande ventilation. Röka utomhus istället? Sluta röka? Svåra val.


Plugg och glögg

Började dagen med ett besök på USÖ, plasmagivning. Efter New York måste jag vänta fyra veckor innan jag får lämna igen, vilket betyder nån gång efter den 16 december. Vilket i sin tur betyder typ en vecka innan jul! Tiden rusar fram.. Efter att jag var klar drog jag runt en sväng på stan för att invänta öppningsdags på Bolaget. Kändes lite skumt med kö in, men det var fler än jag som var på jakt efter Blossas nya glögg. En titt på hemsidan nu ikväll visade att det bara fanns en flaska kvar i butiken på Stortorget, tror de hade 900 när de öppnade. Galet!



DoftStor doft med inslag av kryddnejlika, kanel, kardemumma och blåbärssylt.
  
SmakSöt, aningen kärv smak med inslag av kryddnejlika, kanel, kardemumma och blåbär.

Doftar blåbärssylt?? Intressant.

Fått läst en del idag, skrivit klart sammanfattningar på Simmonds, går igenom Nergelius. Känns dock inte som att det är så mycket som går in. Jag är inte helt laddad inför detta. Blir nog en sväng till biblioteket imorgon för att diskutera rättspositivism, hoppas det fastnar lite mer då. Kopplat av mellan varven med matlagning och promenad, och lite Mission impossible (passande titel i dessa dagar). Borde fundera mer på vad jag behöver ta med mig till NYC, men lätt packning vore skönt!
På jakt efter en ny mössa, men svårt att inte se ut som en mupp..??


Söndagskväll

Blev fika och bio ikväll med Calle, först Hälls och sen Roxy. Kul med lite smalare film ibland. Såg "It's a free world", handlade om de bristfälliga villkor som migrantarbetare och papperslösa arbetar och lever under, på den allt mer globaliserade europeiska arbetsmarknaden. Bra, och man får ännu en gång upp ögonen över hur bra vi har det i Sverige med den välfärd och sociala skyddsnät som existerar.
Skönt att komma ut och få lite luft med. Hann lyssna klart på Martina Haags bok på vägen hem, I en annan del av Bromma. Inget jag rekommenderar, rörig bok, och rätt flamsig utan att vara speciellt rolig. Hemma väntade Simmonds, fick repeterat klart Hart, bara att fortsätta med resten imorgon.

Sett Rent i mina pluggpauser nu i helgen med, tyckte att den var bättre nu än när jag såg den sist. Påminner mig om när jag bodde i gamla lägenheten, höst-vintern 2005, när jag började hänga med O: mys! Och LÅTEN: Seasons of love.


Presidentvalet i USA nalkas. Obama blir näste man i Vita huset?

Helgen

Favorit i repris i fredags då den nyinsatta föreläsningen i Romersk rätt blev *tadam* inställd den med p g a sjukdom. Framförhållningen blir allt bättre, 30 minuter innan utsatt tid kom dubbla mail med infon. Tydligen hade inte schemat uppdaterats, så det var ändå folk som dök upp. Hoppas inte västeråsarna var där bara, segt att köra så långt för ingenting. I stället för att förkovra sig i den romerska rättens historia blev det fika med I och K här hemma, mycket trevligt, som vanligt!
Dagen fortsatte med försök till plugg och på kvällen middag på Wongs med gänget! Äntligen på tiden att jag besökte stället efter mer än tre år i staden Örebro. För oss som inte har en personalchefsposition i Finspång blev det tre smaker av Asien, riktigt gott!





Hur är det egentligen med dricks i vårt hemland, är det inbakat i priset eller är det de universella tio procenten? Som sagt, när jag får ett vettigt jobb med anständig lön blir det ändring på både det ena och det andra i vilket fall!

Igår blev det en vända till gymmet på förmiddagen, ingen inspiration, men ändå skönt att röra lite på sig. Sen ytterligare försök till plugg, men det är något fel på min inställning och motivation till denna kursen, jag läser men fattar inte, blir smått deprimerad! Tenta på fredag, kanske mitt första B?
Hemmafest hos I, blev riktigt nice! Skön stämning, med lite avslutande Wii. Min manlighet fick sig en törn då det tydligt visade sig att jag var bättre med rockringar än med backhoppning, hmm..!