Mellanlandning

Dagen har flutit på bra. Har nu fått ner mitt bohag till Göteborg, inlastat i lägenheten med hjälp av familjen, tack! =) Jag själv sover i Nödinge inatt, för att samla kraft inför morgondagens lägenhetsfix: vill komma iordning!

Om alla är lika inför lagen, varför verkar lastbilschaffisar ha sina egna regler i trafiken förresten? Stundtals mycket irriterad i bilen ner till Göteborg idag..

Auf wiedersehen..

Känns lite vemodigt ikväll. Sista natten i Örebro, imorgon flyttar jag ner till Göteborg. Vet att det kommer bli kanon, men känns ändå så som det gör när något tar slut..
Senaste veckan har jag försökt att ta farväl av nära och kära. Finns alltid mer man skulle vilja hinna med i sådana här situationer men tiden rinner iväg.
Finns så mycket jag skulle kunna säga om min tid här i Örebro, men det får bli en annan gång. Dessutom lär jag förhoppningsvis komma tillbaka till Öret på besök inom en snar framtid, om ni mina kära örebroare bjuder upp mig! ;)

En imponerad Roland!

Idag var det så äntligen dags att få klart det sista med min praktikuppsats. Hade inte förberett mig speciellt mycket mer än att ha läst igenom uppsatsen igår kväll efter bion med S: Upp, klart sevärd för övrigt!
Det började bra när Roland berömde mig inför sina kollegor innan jag ens hunnit in på hans rum! Fortsatte lika bra, han verkade riktigt nöjd med min insats vilket kändes skönt, särskilt med tanke på att jag tagit onödigt lång tid på mig att bli klar. Bättre sent än aldrig..!
Ska fira att jag är klar med fika på stan i eftermiddag!

Bra avslutning på dagen

Fick rensat lite papper inför flytten idag, annars sjukt oproduktiv. Men hann med en löprunda i Markaspåret iallafall, kompenserar för allt jag inte gjort? =)

Kvällshumor (förutom kvällens catfight: Frode vs Mede!):


Pärlor för svin

Jag förstår inte varför mina grannar måste vara sådana grisar. I trapphuset ligger all oönskad reklam, post och tidningar i drivor då folk tydligen inte kan bära in det i sina egna hem och slänga skiten. Svineriet fortsätter på utsidan då (samma?) folk inte orkar gå några meter extra för att slänga sin andra skit då det är uppenbart att sopförvaringen är full. Vilket leder till att fåglarna hackar sönder påsar och sen är skiten överallt.



Vad är det för fel på er?? Jag blir så arg så.. Jag vill sätta upp en lapp!!


Hemma igen

Två veckor går så himla fort! Kom hem till Svea rike i onsdags lunchtid efter två hyfsat angenäma flygningar Hong Kong - Paris - Göteborg. Fällde några tårar till My sister's keeper på planet, försökte somna men inte ens mina G&T och rödvinsflaskor kunde hjälpa mig mer än ca tre timmar. Blev alltså en lång dag.
Spenderade natten i Nödinge för att sedan bege mig norrut till Örebro dagen efter. Har sen dess hunnit med att jobba två pass på Häktet, umgåtts med goa vänner och insett att jag har mindre än två veckor kvar här i Örebro. Dubbla känslor just nu.


Spa, fest och Macau

Ny Kina-resa igår, först lite shopping och sen spa! Så himla härligt, 90 minuters helkroppsmassage, softande, badande, fotbehandlingar..! Skulle lätt kunnat stanna kvar där ett bra tag! Kvällen avslutades med förfest här hemma hos D&I med diverse trevligt folk och sen till LKF för utgång. Tror jag beställde världens dyraste öl: två Coronas för 230 HKD, hmm..!
Idag tog vi båten till Macau, Asiens Las Vegas, riktigt nice! Lämnade MGM Grand på plus, I gjorde detsamma.
Lämnar Hong Kong på tisdag kväll lokal tid, hemma i Götet på onsdag runt lunch. Sen ganska snart upp till Örebro igen, antagligen torsdag, för att fixa och dona inför stundande flytt!


Helg i Hong Kong!

Efter stranden infann sig på något konstigt vis en röd nyans på mitt annars så bleka skinn. Varför ska det vara så tråkigt att smörja in sig? Brännan resulterade i att det inte blev något spa under onsdagens Kina-resa, men däremot innebar dagen desto mer shopping! Fyndade en hel del, skönt när pengarna räcker länge!
Igår blev det ännu mer Buddha-sightseeing med Irene som tog mig med till The Ten Thousand Buddhas, och dessförinnan en rundtur på CUHK-campuset. Kvällen avslutades med en tur till Aberdeen där det blev lite båttur och rundvandring.
Inte många dagar kvar här nu, ska inleda helgen med lunch i SoHo för att sedan ladda vidare inför ny Kina-resa imorgon och sen till Macau på söndag!

Frid och fröjd!

Väskan dök upp ca ett dygn efter mig! Skönt att kunna plocka fram madrassen och mer rena och fräscha kläder!
Det mesta flyter på rätt bra här nu, bara lite halsont som är på den negativa sidan. Försöker dock motverka detta med diverse tabletter och medikamenter. Plus en och annan öl förstås.
Idag blev det sightseeing med Big Buddha, har annars hunnit med bland annat shopping, Flower market, trevliga utgångar och många goda restaurangbesök! Ikväll väntar The Peak och imorgon ska vi försöka ta oss till stranden för att ladda upp inför Kina-resa på onsdag: shopping och spa!

Framme!

Jag anlande planenligt i Hong Kong. Jag har ju tidigare antytt att jag vill resa latt, vilket kom att infrias, aven om det skedde pa ett inte sa onskvart satt. Mitt bagage har namligen inte anlant, utan forsvann antagligen nagonstans i Paris! Tanker mardromstankar om M:s bagage pa vag hem fran Los Angeles som var borta i flera veckor!!
Efter en natt pa soffan istallet for pa madrassen som ligger i min resvaska har D&I idag visat mig runt i stan, lite shopping, rispizza och en svang inom IKEA! Ikvall blir det till att kolla pa fyrverkerier for att fira Kina 60 ar..!