Korta funderingar

Skönt och kul att vara tillbaka på jobbet idag!
Hängde på Marieberg också med J, kul att ses igen och tjöta!
Har dykt upp fler bostadsalternativ i Göteborg, frågan är nu hur mycket man vill lägga på en etta i centrala stan? Förhöjt studielån igen?

Såg på Debatt och förundrades över att 300 000 spikmattor har blivit sålda i Sverige. Funkar? Skönt? Lurendrejeri?

Funderar vidare över en bit blåbärspajpaj..


Tenta: check

Men inte så mycket mer än så tyvärr. 4 frågor, 30 p totalt. Sista hade jag inte en susning på. Ersättningsrätt är nog inte min grej (det heller). Hoppas att jag kan skrapa ihop ett BA iaf, men vi får se.
Softat hemma efter tentan, ska nog bege mig ut och hämta min bil och sen ser jag fram emot kvällens spinningpass. Skönt att träna efter tenta: få ur sig sina aggressioner.

Tentan närmar sig

Sitter med lagboken och kikar igenom det sista inför morgondagens tenta. Icke-smart av mig att komma på att min är en upplaga från 2007. Well well.. Inser att jag inte skrivit tenta sen november förra året, så känns lite ovant. Jag hoppas att det ska gå bra, får jag BA är jag mer än nöjd. Förhållandevis bra plugg de senaste tre dagarna, men som vanligt: too little too late.
Har peppat mig själv under dagen med Whitney's nya skiva: positiv energi! Fortsätter att kolla efter lägenheter i Göteborg, har dykt upp några fler bra ikväll, tror det kan bli BRA!
Hej-då-middag idag för D&I som sticker till Hong Kong på fredag. Längtar redan tills jag kan komma dit och hälsa på! Ses på facebook under tiden? ;)

En somlig dag

När jag gick på lågstadiet fick jag förtroendet (för att jag var den ende i klassen fröken Lena litade på..!) att läsa en dikt på en av skolavslutningarna:

"Somliga dagar går allt så lätt.
Solen skiner och allt blir rätt
Spelar man kula vinner man bums.
Rasten är rolig och maten är mums.

Andra dagar går allt på sne.
Försöka med något är ingen idé.
Man glömmer och tappar, blir sist och sämst.
Man ramlar på gården och slår sig hemskt.

Nu hoppas jag på en somlig dag!"

Tror den är skriven av Britt G Hallqvist. Jag tycker den är fin, enkelt och rakt om hur livet är.

Iaf. I denna tid av tentapluggeri blev det faktiskt en "somlig dag" idag. Tur det, gårdagen var katastrofal. Jag har fått läst rättsfall och repeterat SkL och skrivit lite sammanfattningar. Känns inte BRA men ok. Lägg dessutom till ett grymt spinningpass, goda bönbiffar, en sökt liten lägenhet i Göteborg och allmänt socialiserande så har ni min dag. Stundtals har jag känt mig riktigt speedad, hoppas det håller i sig imorgon!

Lösning

Efter att ha spenderat åtskillig tid framför datorn igår med mail hit och dit för att försöka styra upp min höst ljusnade det på vissa fronter. Studierektorn i Göteborg gav mig svar att jag var "antecknad i hennes papper" på kursen senare i höst och att jag skulle komplettera registreringsblanketten med gymnasiebetyg och id-handling när studievägledaren kommer tillbaka från dennes semester. Skönt, en sak mindre att oroa sig över.
Alltså. Jag kommer att läsa första halvan av terminen i Örebro med "Demokratiska processer och rättsstaten", sedan andra halvan i Göteborg med Förvaltningsrätt.
Sitter och kollar efter boende i Göteborg. Blir studentlägenhet, frågan är var. Rätt billigt här i Örebro i jämförelse. Eller vad sägs om att betala 5160:- för en etta på 38 kvadrat i Johannebergs vattentorn?
B ringde precis från jobbet. Sekundbevakning plus vakans på 2:an. Jag vill jobba! Men kan inte, måste försöka klara av ersättningsrätten. Surt.

Skärpning!

Jag har kommit in på en fördjupningskurs i förvaltningsrätt i Göteborg, kursen går andra halvan av höstterminen. Men..
Tror jag gjort en stor tabbe. Var inne på GU:s hemsida idag för att kolla när man ska registrera sig. Vilket visade sig vara just idag. Kunde man inte registrera sig på plats skulle man skicka in en blankett. Jag fick skynda mig iväg till biblioteket, skriva ut, scanna och maila in. Mailade till en person jag haft kontakt med tidigare, fick till svar att denne är på semester. Panik! Fick mailat pappa som skulle skriva ut och faxa in. Plus att jag fick skickat iväg en kopia med posten som kommer fram imorgon. Hoppas de är snälla, annars mister jag min plats.
Just nu känner jag mig deppig över min klantighet. Kollar friidrott istället för att läsa.


Living in a material world

Det är rätt skönt att vara "ledig". Har fördrivit dagen med ett gympass, agerat flytthjälp åt D&I, bytt cykel, hängt på stan med H. Och ja, även fått läst några sidor skadeståndsrätt.
H fick shoppat en del, och jag blev återigen övertygad om att mitt shoppingbegär är lika med noll. Efter att jag kom hem från USA och plockade fram mina tillhörigheter infann sig en viss avsmak för hur mycket krafs jag samlat på mig. Jag är kluven till om jag skulle vilja göra mig av med allt eller behålla det: kan vara bra att ha. Tror det sistnämnda vinner för nu. Min uteblivna shopping har i sommar resulterat i att mina pengar gått åt till öl och bensin istället. Gott så.


Slut på sommarjobb

Jobbade sista dagen för sommaren igår. Eller, sista dagen på sommarschemat iaf. Vill egentligen inte sluta, hade varit kul att fortsätta. Bästa jobbet jag haft, hittills..!
Hann i helgen även med vikariefest, god middag och många goda glas hos C samt avslutade med pizzasvullande igår. Idag började jag tentaplugga på allvar, men med segt resultat. Desto roligare att tvätta, träna spinning, få besök av O och prata med K!

Kräftskiva och Madonna!

Blev bad i fredags! Efter jobbet och träning blev jag upphämtad av mina kollegor från Häktet och sen bar det av till J:s sommarstuga vid Rammsjön med lite hämtmat. Skönt väder, trevligt sällskap och t o m varmt i vattnet!
Avfärd söderut i lördags morse, stannade först inom A och V: kul att ses igen, sist i december/januari! Hoppas att det blir snart igen, ser fram emot ölen..!
Allmänt häng hemma, mamma hade fått återvända till Nödinge efter att ha blivit utskriven från sjukhuset i fredags. Snabbt bad, sol och sen fix inför kräftskivan. Hela familjen plus amerikanska S på besök: riktigt nice!
Sen en tur till Skepplanda för att hälsa på i D och E:s nya lägenhet igår innan kvällens höjdpunkt: Madonna på Ullevi! Även om jag inte tycker att hennes senaste material är hennes starkaste var det riktigt kul och bra! Verkade som att vi var en betydligt bättre publik än de som var på lördagskonserten. Bäst: Like a prayer. Inte så överraskande!



Hann även hälsa på J med familj idag innan fika med mamma och pappa och sen avfärd till Örebro. Tröttsamt att veckopendla..

Stundande helg

Lite seg på jobbet idag efter filmkvällen med jobbarkompisarna igår. The hangover: helt ok, många skratt.
Spontanfika hos C med kompis efter jobbet idag, skönt efter en kvav arbetsdag. Hann med en löprunda i Markaspåret under kvällen, härligt att vara ute! Inga marathonlängder direkt, men ändå.
Försöker få ihop min helgplanering. Som alltid så mycket som man vill hinna med men tiden är begränsad. Eventuellt blir det fler vändor till sjukhuset, då läget är osäkert. Inte allvarligt osäkert, mer ovetandes osäkert. Vilket i sig kan vara allvarligt! =)
Ser fram emot konserten på söndag! Försöker att inte ha för höga förväntningar, men det är ju ändå Madonna: second best is never enough!

Sjukhus och U2

Förra veckan bestod mest av jobb faktiskt. Plus en del oroande över min kära mor som hamnade på sjukhus. Jag är en sån som efter att ha fått samtal om att en person som står en nära ligger på sjukhus alltid börjar tänka det värsta. Det är rätt jobbigt, men kanske en försvarsmekanism som fungerar: det mesta känns ju bättre när det inte gick så illa som man tänkt. Hoppas på att mamma lämnar sjukhuset snart.
Hann iaf med att fira S tillsammans med M i torsdags. God middag och ölen satt där dom skulle!



Träffade hela min familj i helgen då jag var nere i Nödinge med omnejd, både i och utanför sjukhusmiljö. Hann även med U2-konsert i lördags, jag tyckte det var riktigt bra! Härligt väder, fullsatt Ullevi, band med kvalitet: very nice!



Jag och syrran!



Satt en bit ifrån, billiga biljetter, men The Claw-scenen minskade ner avstånden rejält. Coolt scenbygge!



Bye bye Ullevi, ses på söndag: Queen of POP!