Dröm

Hmm. Tror inte det är normalt att drömma att ens far är hotad till livet så att han får ta med sig fru och två vuxna barn (jag och syrran) och fly till Schweiz där vi visserligen får rum på lyxhotell men jag ändå lipar ögonen ur mig och bara vill hem till de jag inte ens fick tid och möjlighet att ta farväl av. Kan inte skylla på att jag sett något konstigt på tv igår heller som skulle ha påverkat mig, har svårt att tänka mig att ett par avsnitt av Sally kan ha den effekten! =)

Drömtolkning någon?!

Promenad + jogging

Igår blev det en mycket trevlig långpromenad på Hisingssidan, riktigt kallt, eller är det ordet friskt jag letar efter? =) Hann med bio på kvällen, Sherlock Holmes: sevärd, Robert Downey Jr var grymt bra!



Var dock nära att missa filmen då jag bryskt blev påmind om att SF faktiskt har två biokomplex i Göteborg: miss i inköpet vilket resulterade i att vi blev tvungna att springa från Bergakungen till Biopalatset! Lärdom: kolla alltid två gånger! Eller: köp godis i god tid innan filmen börjar..


Avatar vs Pocahontas



Källkritik

Min gamla hemkommun Ale har i ett informationsblad gått ut med informationen att man kan drabbas av HIV genom att röka vattenpipa. Källa: Wikipedia!
Alla vet ju att allt som står på Wikipedia är sant! Eller skulle möjligheten att gemene man själv kan adda info till uppslagsverket få till följd av att en del info som återfinns på Wikipedia inte är direkt rättvisande?
Redan under min högstadie- och gymnasietid trycktes det på källkritik. Värdera information och värdera källan. Detta är något som berörd personal i Ale kommun tycks ha missat, trots att kommunens skolor förhoppningsvis fortfarande lär ut vikten av just källkritik.

Tillbaka efter julledighet

Jul och nyårsledigheterna är över för den här gången, tillbaka till verkligheten idag med grupparbete som ger mig viss ångest. Längtar redan efter nästa ledighet!
Har haft det mycket bra i vilket fall, farit runt i stan, Nödinge och Skåneland.

Moina är the star of the day! Som vanligt! ;)