Representation i Kingsburg!

Igår begav  vi oss till Kingsburg för att representera konsulatet och Sverige när det var dags för årets Swedish Festival. Kingsburg, beläget strax söder om Fresno, har gjort sig känt som "The Swedish Village".

    

Trafiken var alldeles lagom, slapp den värsta fredagsruschen så kom fram i lagom tid. Vår värd Ashley mötte upp oss och tog oss till vårt motel. Efter att ha upptäck en rejäl välkomstkorg på vårt rum (sponsrat av Del Monte och Sun maid, stadens stoltheter!) blev det ett dopp i poolen innan vi gjorde oss iordning för våra åtaganden.



Det var dags för invigningen av festivalen vilken inleddes med ett svenskt "smorgosbord". Här kommer en bild på den "traditionella svenska maten". Frågan vi ställde oss var dock vad som egentligen ska ingå på ett klassiskt smörgåsbord?!

 Svenskt? =)

 Jag och borgmästarfrun

Efter avslutad måltid och nationalsånger (både amerikansk och svensk!) var det dags för mig att hålla ett kort inledningstal inför den samlade skaran, vilket gick hyfsat bra. Sedan raskt vidare bort till polisstationen, där vi skulle vara med när det var dags för hedersutnämningar och allmän review av stadens polisstyrka.

    

Flera av hedersutnämningarna gick till de poliser som varit med om att ta fast en bankrånare tidigare i år. Följdfrågan till mig och Wictor angående detta var "Do you have bankrobbers over there?!".
Yes we do..!

Kvällen fortsatte med att Ashley och hennes pojkvän Jeremy tog med oss till grannstaden Visalia och bjöd på öl och nachos på en nice pub, mycket trevligt!



Lördagen inleddes tidigt med typisk svensk pannkaksfrukost. Det vet ju alla att vi svenskar äter pannkakor med korv och persikor till frukost, eller? =) Gott var det iaf!

 Jag och borgmästare Bruce

Dagens stora händelse var paraden genom stan. Flera av stadens lokala celebriteter, den nyutnämnda "drottningen" och självklart även jag och Wictor hade egna cars som tog oss runt i staden där vi möttes av folkets glada hälsningar. Mycket vinkande blev det..! Paraden avslutades med resande av midsommarstång och självklart dans kring den, med traditionella svenska midsommarsånger!

    

    

    

    

Efter paraden blev det rundvandring på stan bland olika försäljningsstånd, och självklart ett besök i den svenska affären där man kunde köpa diverse mer och mindre svenska prydnadssaker.
Vi hann också bli bjudna på lunch tillsammans med stadens council members innan borgmästare Bruce tog oss med på en tur kring stan och visade upp den lokala jordbruksindustrin, mycket frukt- och bärodlingar som till största delen exporteras till bland annat Japan.
Har varit en ganska speciell helg, kul att få vara med om en sådan här tillställning! =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback