Long Beach

7/3-09

Idag blev det en lång tur ner till Long Beach. Buss från Wilshire, en sväng på tunnelbanan för att sedan ta tåget från Downtown till Long Beach.
Los Angeles är känd som en stad där man måste ha bil, och jag vet inte hur ofta vi fått frågan om vi skaffat bil än. Funderade ju en hel del i början av vistelsen här på att just skaffa bil, men ju längre tiden går desto mindre känns det som att det kommer bli så. En anledning är att den svenska kronan blir allt mindre värd jämfört med den amerikanska dollarn, känns redan som att saker och ting är dyra nog här. Vet ju även med erfarenhet hemifrån hur svårt det är att hitta bra begagnade bilar (trots att de kan ha "en pigg motor"!), och här har jag ju inte pappa till hjälp om (rättare sagt: när) det skulle uppstå problem. Försäkringar är inte heller billiga, och USA saknar den svenska modellen med obligatorisk trafikförsäkring vilket skulle kunna leda till att ens bil skadas på grund av en annan förare och då inte kunna få ersättning. Allt detta får också sättas i relation till att denna praktikvistelse finansieras med CSN-stöd, vilket betyder att man inte har överdrivet mycket pengar att röra sig med (tack och lov att jag jobbade mycket i dec och jan!).
Det jag skulle komma till är iallafall att många här i LA aldrig eller endast någon enstaka gång har använt sig av lokaltrafiken, och verkar tro att den knappt fungerar alls. Det gör den, tro det eller ej! Med lite planering har det gått relativt smidigt när jag och Wictor utnyttjat den. Dessutom väldigt prisvärt, enkel tur kostar 1,25 dollar, eller så kan man köpa ett endagskort så att man kan åka hur mycket som helst för 5 dollar. Ett extra nöje när man utnyttjar lokaltrafiken är att man stöter på en massa knasigt folk, man får sig nästan alltid ett gott skratt!
Härligt väder idag, vårigt! Long Beach var nice, fint område runt hamnen. Blev en del promenerande, båttur, fönstershopping, mat och kaffe, skönt! I hamnen ligger bl a Queen Mary, lyxkryssare från förr: större än Titanic, aktiv mellan 30- och 60-talen, skeppat såväl kungligheter, immigranter som WWII troops.
Väl hemma i Westwood fick vi oss ännu ett gott skratt då vi gick förbi gymmet och såg supergranny träna, i vanliga kläder och med kappan slängd i rullatorn bredvid träningsmaskinerna, only in LA! =)

    

    

    

     

    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback