San Diego-besök och Downtown

15/2-09, kl 20.04

I fredags kom praktikantkollegorna Ville och Ulrika och hälsade på från San Diego-konsulatet. Eftermiddagen började med lite rundvandring på kontoret, där de fick bekanta sig lite med den personal som var på plats. Inte alltför många i fredags, en del var sjuka, en del lediga. Hann med lite extrafika också, så blev inte alltför mycket vettigt gjort under veckans sista praktiktimmar.

När de var klara stack de och hämtade upp Lina och Charlotta, som gör praktik på handelskammaren i San Diego. Efter lite fix hemma i lägenheten bestämdes det att allihopa kunde sova här, så har varit ganska fullt (och rörigt!) i helgen.

Vi gick ut och mötte upp två av Villes (och Wictors) kompisar på ett sushiställe här i Westwood innan det bar av bortåt Beverly Hills för lite utgång. Gäller att vara ute tidigt här så att man kan komma in, så blev lite vändor med taxin innan vi hamnade på Skybar. Coolt ställe, lite mer av en utomhus-lounge-känsla, perfekt att kunna sitta och snacka samtidigt som man hade bra utsikt över stan.

Efter lång sovmorgon på lördagen bar det av ner till Santa Monica för frukost/lunch, sedan blev det lite häng ute på Santa Monica Pier. Riktigt skönt väder, till skillnad från i fredags, då det regnade riktigt rejält. Medan San Diego-gänget tog en vända till Venice tog jag och Wictor en kaffe, sedan lite öljakt och softande hemma. Sedan blev vi bjudna på mat och dryck av Ulrika och gänget, lasagne, mycket gott. Blev dock en trög start på matlagandet, då gubben som tidigare under dagen hade gjort diverse arbeten i lägenheten (bl a ny kran i köket) sett till att propparna för spisen gått. Vår hyresvärd Dannica fick hjälpa oss att hitta proppskåpet, så det löste sig bra ändå. Hade underlättat med någon slags info-pärm i lägenheten, men men.

Efter maten och diverse strul med taxibokning hamnade vi på ett ställe som hette Area. Mer klubb än fredagens utgång, riktigt nice!

Lång sovmorgon även idag, sedan frukost bestående av bagels och gröt, gott! Efter att San Diego-folket packat ihop sig och gett sig av till Hollywood åkte jag och Wictor ner till Downtown för att börja utforska lite. Gångvänligt område för ovanlighetens skull!

Imorgon är det Presidents´ day, och vi är lediga från praktiken. Skönt med långhelg!

    

    

    

Grattar Mathilda också som fyller år idag, och som snart blir storasyster!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback