Bilkörning och semla..?!

5/2-09 20.49

Fick en bra genomgång av viseringsprocessen av Ingegerd idag. Även om de flesta reglerna är desamma oavsett grunden för att söka visum fanns det lite olika skillnader vad gäller ansökningsblanketter och annat som krävs. Ibland är dock gränsen ganska oklar om man behöver ett visum eller ett arbetstillstånd, men det brukar lösa sig från fall till fall. Som ett brev på posten fick jag genast flera frågor under telefontiden ang just viseringar! Vid tillfälle ska jag läsa på mer, finns mycket material att ta sig igenom på UD:s och Migrationsverkets hemsidor.

Får även tänka på Förvaltningslagens 4 och 5 §§, serviceskyldighet! Många utlandssvenskar glömmer bort att det finns något som heter Skatteverket hemma i Sverige, och ringer därför hellre konsulatet med sina frågor.

På eftermiddagen blev det lite knåpande med en pm som ska in till vicekonsul Ingela imorgon, men höjdpunkten blev när jag och Wictor skickades ut i trafiken. Skulle leverera inbjudningar till något slags event som ska äga rum nästa vecka, så vi fick ta konsulatets tjänstebil (självklart Volvo!) och ge oss ut i den kaliforniska trafiken ner till Downtown. Konsulära assistenten och administrativa ansvariga Pia försökte sig på att ge oss vägbeskrivning, vilket hon brukar när vi ska någonstans. Hon är rätt rolig, gestikulerar mycket och ger rätt snurriga förklaringar till de "bästa" vägarna! Som tur var fanns det GPS i bilen, så det gick hyfsat smärtfritt för att vara premiärtur. MYCKET trafik dock, tog drygt en timma att komma fram, en väg som annars ska ta ca 20 minuter. Dessutom har det regnat idag, vilket om man har otur kan skapa totalt trafikkaos här!

Ser fram emot fredagsfika imorgon, har hintats om semlor men vet inte om det ryktet är sant. Hoppas dock, hade tänkt hinna med en semla innan jag lämnade Sverige men glömde bort det i allt flyttstök!


Kommentarer
Postat av: freja

jag beundrar er juridikstuderande.. Kul att du kommit ut i världen. =]

[freja, Katris syster]

Postat av: Anonym

Nu funkar kommentarsfunktionen!

2009-02-09 @ 19:01:13
Postat av: Markus

Ja, vi kämpar på! =)

Hoppas allt är bra med dig och att du tar hand om storasyrran när hon behöver pluggpauser!

2009-02-10 @ 01:00:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback