90210

7/2-09, kl 22.29

Inga semlor igår, dock croissanter och wienerbröd för de som ville ha. Fredagsfikan är den enda gemensamma fikan under veckan, och kan p g a det dra ut en del på tiden. Konsulatet har inte öppet på fredagar för allmänheten, så det är ett lite lugnare tempo, vilket är skönt så att man kan arbeta ikapp om man behöver det.

Lugnt på förmiddagen, Ingela verkade nöjd med min pm vilket var kul! Hoppas kunna få fler liknande uppdrag i framtiden.

Efter lunchen blev det mer bilåkande, var iväg och hämtade specialtryckta kuvert och brevpapper åt generalkonsul Nina. Bra med mer träning i trafiken. Fick även uppdraget att skruva ner ett skrivbord, innan jag följde med Wictor ut igen, denna gången upp till Residenset. Det är  tjänstebostad åt Nina, men samtidigt till för representation och event. Residenset ligger uppe i Beverly Hills, granne med diverse kändisar, bl a American Idol-domaren Simon. Huset låg väldigt fint, högt upp, med en grym utsikt! Det är ju vinter här nu så det regnar en del, men man såg ändå rätt långt ut över dalen, kommer säkert tillbaka dit fler gånger när det är bättre väder!

Idag har vi vart och hyrt bil. Efter att köpt karta på Borders hoppade vi på en buss som vi hoppades skulle ta oss ner till Pico Blvd och Rent a wreck, där vi skulle hyra. Upptäcker efter ett tag att vi tagit fel buss, får fixa transfer-biljetter, hoppar av och ser rätt buss susa förbi. Bussarna går en gång i halvtimman på helger så det var inte direkt nån idé att vänta på nästa utan vi begav oss iväg till fots. Inte riktigt lika lång promenad som förra veckan dock! Väl på plats fick vi vattenflaskor och clementiner tills vi fick hjälp med bilen. Blir säkert dyrare än beräknat, dagspriset var höjt med 10 dollar sen förra veckan när vi var där, plus att det tillkommer avgifter för antalet förare, under 25-avgift (Wictor fyller 25 i mars), försäkringar med mera. Vi kan lämna bilen när vi vill, ingen som har den bokad efter oss så får se när vi lämnar tillbaka den vad notan går på!

Jag var lite skeptisk till automat-körning förut, men det är rätt bekvämt! Vi begav oss till Griffith Park och Los Angeles Zoo och botaniska trädgård. Betoning på zoo-delen. Såg en del skojiga djur, och fin natur. Efter mat och rundtur blev det en biltur genom övriga parken innan vi hittade vägen bort till Observatoriet. Väldigt fin utsikt över LA! Min kamera är tyvärr kass på natt-kort, så blev inga bra tagna. Intressanta utställningar, och bra planetarium (betydligt bättre än det jag och syrran besökte i New York!), allt dessutom gratis, en trevlig överraskning!

Gatorna här i LA är extremt långa och går liksom i korsnät över hela stan. Så även om Griffith Park ligger en bra bit bort så kunde vi följa Wilshire Blvd i princip hela vägen hem. Har parkerat bilen i garaget, det ska finnas en parkeringsplats som hör till lägenheten, men ingen aning om vilken det är. Vi har försökt få tag på hyresvärden för att ta reda på det, men utan resultat. Vi lämnade en lapp till henne iaf, och om inte annat lär hon se hur vi parkerat på sina övervakningsfilmer!

    

    

    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback