Death Valley och Las Vegas!

Mycket bilåkande i helgen! Rent a wreck är numera inget som övervägs över huvud taget. Hyrde från Enterprise, bra och billigt och blev dessutom upphämtade utanför huset när det var dags för bilhämtning i lördags. Smidigt! Mr, Mrs och Ms Zander bör kolla upp deras hemsida inför vistelsen i California!
Vi begav oss ut i trafiken på väg mot Death Valley National Park. Ganska många miles rakt ut i ingenstans kändes det som, fick uppleva RAKA och långa motorvägar! Jag måste erkänna att jag i början av vistelsen här i LA var lite skeptisk till bilar med automat, men jag har ändrat mig. Skönt att slippa växla..!
Deat Valley bjöd på många häftiga vyer, som vanligt gör de sig inte rättvisa på egna kamerabilder, men lägger upp lite bilder ändå senare. I parken stannade vi och åt lunch, hederliga amerikanska burgare. Valde dock en en hyfsad vanlig cheeseburgare med bacon, och inte restaurangens "cardiac arrest"-variant. Som vanligt mycket underligt folk ute i svängarna, rednecks, mc-gäng och halvfulla pensionärer. Precis vad man väntar sig i en nationalpark! =)
Stannade på flertalet ställen utefter vägen genom parken, innan vi lämnade den bakom oss och körde vidare mot Las Vegas.
Las Vegas sägs vara en av världens ljusaste städer, har nog aldrig sett så mycket lights på ett och samma ställe förut! Hade bokat rum på en tvärgata alldeles vid Las Vegas Blvd, a.k.a. The strip. Efter lite letandes efter rätt motellrum och sedan ett dopp i poolen blev det mat, öl och ut på stan. Mycket att se på, kul med alla hotell och casinon som man numera inte bara sett i diverse filmer. MGM Grand, Bellagio, Ceasar's Palace m fl, coolt men ändå vräkigt och pråligt till tusen! Jag är ingen stor gambler, så höll mig lite till enarmade banditer, dock utan Phoebe-tendenser!
Las Vegas på dagen var däremot inte en lika imponerande syn. Ganska slitet.
Hann med en vända till ett outletcenter på vägen hem, fyndade ett par Levi's jeans och ett par Adidas sneakers för USD 30 vardera, bargain!!
Blev en lång biltur hem, eller rättare sagt långsam. Vissa delar av motorvägen stod trafiken helt still, segt. Hemma i LA hanns det dock med storhandling, lika bra att passa på när vi hade bilen!
Noterar även att dollarkursen sjunkit igen, ligger numera runt 8 kr. Efter vändan på över 9 kr känns det plötsligt billigt.
Håll utkik efter bilder från helgen, och hoppas att ni alla har det bra!
(Tack för brevet mamma!)

Kommentarer
Postat av: Magdalena Zander

I will check out biluthyrningen :) Trots att jag annars mest tycker bilar e skräp!

KRAM!

2009-03-24 @ 20:36:53
Postat av: Markus

Haha, ja, iaf när de inte fungerar som de ska! =)

2009-03-25 @ 05:17:16
Postat av: Caroline

Hur 17 hamnade jag HÄR? Hahahaha... jag skulle bara precis skriva i dom där två orden så kommentaren godkänns så hamnade jag här... garv Mysko.... =)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback